Hamburgare i Hamburg
Men se god dag! Eskobar här igen, denna gång live från Hamburg och O2 World Arena. Framåt 20.00 i kväll står vi på scenen inför löjligt många tusen åskådare, helt overkligt kul! Som tur är så får vi bra hjälp att hitta rätt väg, bild ovan visar vägen till ALLT!! Haha!!
Så klart hinner vi med lite mat innan gig och i Hamburg kan väl hamburgare passa..?
Råkar det vara så att ni är hemma och vill tillreda detta så plocka fram köttkvarnen. Ca 70% högrev & 30 % lägg av nöt med största hålskivan. Se till att blanda köttbitarna på brickan innan malning så att ni får den perfekta färsen. Blanda ej, rör ej runt utan låt färsen vara helt luftig och orörd.
Är ni, som vi, ute på resande fot så kan man be om grovmalen högrev och lägg i charken. När ni väl har er färs, hemmagjord eller köpt, forma mycket försiktigt burgare med hjälp av en blöt sked. Pressa inte hårt utan forma dem bara med ytterst lätt hand till ca 2 centimeter tjocka burgare, bara så att de precis håller ihop.
Stek dem på rykande het stekhäll på grillen eller i stekpanna tills de fått en fint bränd yta och vänd dem sedan med en hård och ”vass” stekspade så att stekytan inte fastnar på stekhällen. Krydda med salt och peppar på båda sidor under tiden ni steker.
Serveras med goda bröd och tillbehör efter smak och tycke. Picklad rödlök, färskost med jalapeños, feferoni, saltgurka, bacon, cheddar… Tänk fritt och lämna ketchupen i kylskåpet! 🙂
Ta hand om er därute!
//Frederik