Fransk Rostbiff

Ja, då var det dags att börja preppa rostbiffen för sommarbuffén! Nedan finner ni både ett klipp från TV4 när jag visar upp denna goding samt receptet. Stor njutning utlovas!

rostbiff, potatissallad

FRANSK ROSTBIFF MED FÄRSKPOTATISSALLAD

4 portioner

Köttet:
1 rostbiff, cirka 700 g
1 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
3 klyftor vitlök
2 kvistar fransk dragon
2 lagerblad
Grovt salt och svartpeppar
Smör
Färskpotatissalladen:
600 g färskpotatis, kokta, kalla, små och fina
2 svenska röda äpplen
1 knippe vårlök
2 msk gräddfil
2 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
2 kvistar fransk dragon
2 tsk rödvinsvinäger
Flingsalt och svartpeppar

Sätt ugnen på 100°C. Putsa rostbiffen väl. Krydda med salt och peppar runt om och bryn i smör till fin färg. Sätt en stektermometer i köttets tjockaste del och baka av till en innertemperatur på 59°C. Det tar runt 2 timmer, givetvis beroende på köttets storlek och form.

Vispa ihop olivolja, rödvinsvinäger, en rejäl nypa salt, svartpeppar, hela kvistar dragon, krossade vitlöksklyftor och lagerblad. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Förslut och låt marinera i kylskåp, helst i två dygn. Vänd köttet då och då.

Dela potatisarna i halvor. Kärna ur och tärna äpplena fint. Skär vårlökarna riktigt fint. Rör ihop gräddfil, majonnäs, dijon och vinäger. Finhacka bladen från dragonen och tillsätt tillsammans med salt och peppar.

Servera köttet i tunna, fina skivor med den krämiga kalla potatissalladen.

För att se klippet från TV4 Nyhetsmorgon, klicka på bilden nedan;

rostbiff, färskpotatis

Glatt sommarliv vänner!

//Frederik

 

Du kanske också gillar