En vända på söder

Man får helt enkelt lov att ta vara på vackert väder och värmande sol så länge det varar. När jag för en tid sedan var och kikade på Dolly Parton på Globen tog vi oss en vända på söder både innan och efter konserten. Uteserveringen på Melanders Fisk på Medborgarplatsen var som vanligt smockfull, men med lite tur fick vi ett bra bord, jag och min vän Jocke.

Solen gassade riktigt härligt och Bryggmästarens Bästa Pilsner satt perfekt till räksmörgåsen som inmundigades. Livet är bra skönt, eller hur!? 🙂

Har försökt ladda upp en liten film från själva konserten, men det verkar inte som om detta bloggverktyg stöder filmer så ni får helt enkelt klara er utan, men sjukt bra var Fru Parton hur som helst.

När konserten var slut så tog vi oss till Soldaten Svejk. Min författarkollega Örjan Westerlund som skrivit ett helt gäng böcker om framförallt whisky & även delförfattat min senaste bok Lyxlagat Sommarmat & Snaps, tjatar alltid om detta Svejk och trots mina många, många ölrundor på södermalm så hade jag aldrig varit där.

Nu tog jag mig alltså i kragen och tog mig ett besök på denna mysiga, mörka, söderschabbiga bar med enkel men gedigen meny. Priserna ligger på en mycket bra nivå och rätterna ser välsmakande ut. Dock är nog Svejk mest känt för öl. Kunskap och intresse hos personal och mycket goda pilsner på fat lockar till glädjande smaker. En mörk Bernard slank med mättande glädje ned innan den fina kvällen vände mot natt. Tack för en finfin dag!

//Frederik

 

 

Du kanske också gillar