Grillad toast med marinerad lövbiff
Hej på er vänner,
Har helgen varit bra? Jag har varit en vända i Örebro och partajat med mina gamla vänner i herrmiddagsgänget. ”Krattan” bjöd på en riktigt bra fest med en måltid som smakade rent av gudomligt. En matjestårta till förrätt med utsökt balans mellan sött och salt, en finfin crème brûlée med smak av lime och jordgubbar och däremellan den möraste biten oxfilé jag någonsin ätit. Grymt bra kvalitet på köttet och grymt bra tillagat. Köttet serverades med en liten rotfruktsgratäng, sås på reducerat portvin och lite fräst svamp. Löjligt bra! 🙂
Måndagen är över oss igen och lille Elvis har ännu inte riktigt hunnit hämta sig från sjukdom så det vabbas idag igen. Jag håller på att leka med min nya grill, det vill säga grill för mackor och toasts. Därför äts det således en hel del grillade mackor här hemma nu för tiden.
Här kommer ett fint recept;
Grillad toast med marinerad lövbiff
100 g Lövbiff, strimlad, stekt med salt och peppar. Marinerad i 2 msk soja, 1 msk socker, 1 msk tomatmustvinäger, 1 krossad torkad chili, lite salt och peppar.
100 g Spetskål, inlagd i 1,5 msk 12% ättika, 0,75 msk honung, salt och peppar.
½ tunt skivat Äpple
2 msk Dijon, 2 msk Crème fraiche
4 tunna skivor Inlagd gurka
2 msk knaperstekta Fläsktärningar, koka upp i vatten, skumma av, häll av, torka på hushållspapper. Baka i ugn på 180°C i 30 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och svalna.
Surdegsbröd
Dela brödet, bred dijoncrème på ovan- och undersida, lägg på spetskål, lövbiff. Grilla i mackgrill på medelvärme i 7 minuter.
Det blir gott, det kan Elvis intyga! Haha! 🙂
Här finner ni nu Anders Levens tredje reept ur Save Food tävlingen. Grillad lax med ingefära. Ta hand om er vänner,
//Frederik