Kungsmakrill BBQ
Hej vänner,
Här i Thailand är saker och ting som sig bör. Ljuvligt varmt, ljuvligt god mat & ljuvligt trevliga människor.
Maten är så klart galet billig & otroligt god. Överst på listan ligger just nu den grillade kungsmakrill i tamarindsås jag åt igår på en fiskrestaurant ute på några pålar över vattnet.
Som vanligt lyckas jag inte lägga upp bilder direkt från iphone till bloggen, men jag kommer så klart att fylla på med en hel del matnyttigt och vackert när jag väl kommer hem igen.
Må gott & kika gärna in på bokbloggen. Hörs snart igen vänner!
//Frederik
Therese
Lycka är….när man är uttråkad, tittar i sin bokhylla, börjar bläddra i en kokbok man fått för ett halvår sedan och inser att den är jättebra! Kokboken i fråga var din Lyxlagat. Raskt valde jag den goda citronkakan som premiärrätten att laga. Och den blev jättegod, fast kanske en aning i mildaste laget. Vid närmare skärskådan av receptet undrar jag om det fattas något i ingredienslistan, behöver inte vara så men i löptexten står det sedan; ”den koncentrerade saften, citronsaften”. Jag tolkade citronsaft som saften av en citron, fast det kan ju också vara färdig citronsaft som man köper och dricker, eller så är det meningen att det ska vara båda sorterna men en saknas i ingredienslistan för där står bara 4 msk citronsaft, utan närmare förklaring. Eller också krånglar jag bara till det. Ha så trevlig i Thailand!
lyxlagat
Hej Therese och tack för din finfina kommentar. Mycket glädjande! 🙂
Vilken bok är det du kollat i tro? Menar du ”Citronpaj” från Lyxlagat Hemma eller kanske ”Citronmoussetårtan” från Lyxlagat Sött & Gott? Gissar att det var den förstnämnda och jag tror faktiskt du har rätt. Det ser ut som om ”feltrycksnisse” har varit framme. Jag hade faktiskt en matsked koncentrerad saft i också. Jag har testat olika smaker på saften och tycker själv rödvinbärssaft är mycket gott att ha i. Givetvis fungerar koncentrerad citronsaft klockrent. Tack för att du såg det och skrev till mig, hoppas du gillar recepten och kollar in alla mina böcker. Det kommer dessutom två till alster under 2011. 🙂
//Frederik
Papayasallad (Som tam) | Lyxlagat
[…] bilden visar inte en papayasallad utan den grillade Kungsmakrill jag tidigare skrivit om. Grillad med lite örter, chili och vitlök och serverad i en underbart sötsyrlig tamarindsås. […]