Glassig Eggnog till Jul
Succé varje gång jag bjuder på denna godsak, dessutom ihopvispat på någon kort minut.
Ta hand om er där ute, ha en riktigt välsmakande Jul!!
EGGNOG
1/2 liter Häagen-Dazs vaniljglass
2 dl mjölk
1 ägg
1 msk florsocker
Cognac
Muskotnöt
Temperera 1/2 liter vaniljglass i en stor bunke och rör runt tills det bara finns några få klumpar kvar. Ställ åt sidan.
Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa upp äggvitan till ett vitt och hårt skum, ställ åt sidan.
Vispa upp äggulan med florsockret och tillsätt därefter mjölken. Vispa till en lite lätt fluffig smet. Slå på önskad mängd cognac, cirka 1/2 – 1 dl är lagom för min del.
Vänd ner äggmjölken i den smälta glassen och blanda väl. Tillsätt därefter äggvitan och vänd varsamt runt med en spatel. Servera direkt med lite riven muskot på toppen.
God jul!