Stekta äpplen med yoghurt & honung
Min kära fru älskar inte söta desserter utan vill verkligen ha en fin fräschör. Tycker denna variant är riktigt fin faktiskt!
Stekta äpplen med yoghurt & honung
2 röda äpplen
1,5 dl fet grekisk yoghurt
3 msk hasselnötter
Flytande honung
Salt
Malen kardemumma
Smör
Skala och tärna äpplena. Mjukstek dem i smör, de ska inte bli mosiga utan bara mjukna. Strö över lite malen kardemumma och även en liten nypa salt. Blanda varsamt runt och låt svalna i pannan.
Rosta hasselnötter hårt. Massera dem sedan i en kökshandduk så att det mesta av skalen försvinner. Rosta dem sedan igen till fin färg och nötig doft. Låt svalna på ett fat och grovhacka dem sedan.
Sked upp ljumma äpplen i glas och skeda över lite yoghurt, toppa med grovt hackade rostade hasselnötter och rippla på en riktigt fin honung.