Toast med lövbiff & Gorgonzola
Hej på er, god måndag!
Denna vecka jobbas det ända in i kaklet med den tredje och avslutande delen i trilogin om Drakarnas Land.
Förutom allt detta jobbande så ska jag givetvis passa på att blogga lite finfint käk från kök till er, haha! Först ut är min löjligt delikata gorgonzolatoast som vi gör titt som tätt här hemma. Kanske världens bästa snabbmat. En arbetsinsats som inte tar många minuter och en maträtt som är magiskt god! Gör det hela på grillen så blir det så mycket lyxlagat att det blir svårt att hålla balansen, haha!
GRILLAD TOAST MED LÖVBIFF, GORGONZOLA & SPARRIS
2 portioner
2 tjocka skivor ljust, delikat surdegsbröd
80 g Gorgonzola utrört i
1 dl crème fraiche
4 skivor lövbiff
1 knippe färsk sparris, lätt förvällda (20 sek i kokande vatten, sedan ned i isvatten)
Salladsblad
Tomat i skivor
Citron
Flingsalt & svartpeppar
Olivolja
Hetta upp grillen (eller en grillpanna) rejält. Preppa alla delar, skiva tomater, förväll sparris (utan ändbitarna), blanda gorgonzola och crème fraiche.
Olja bröden. Olja och krydda lövbiffarna med två nypor flingsalt och massa svartpeppar. Olja även sparrisarna.
Grilla allt hastigt på båda sidor, lägg köttet i folie och pressa över rikligt med citron. Montera bröd med salladsblad, tomat, kött, gorgonzolakräm, sparris. Toppa med ytterligare citron, salt och peppar.
MAGIIII!!! 🙂
//Frederik