Peperoni Pan Pizza

Ett recept ur min bok American Fast Food – Snabbmat i lugn och ro finner vi på bloggen idag. Så löjligt, magiskt gott och trevligt att pula med. Kidsen toppar sina panpizzas själva och det är verkligen bara att låta fantasin sväva fritt. Min variant är ju en sann klassiker med peperoni och feferoni, men som sagt – testa, lek och njut!

peperoni panpizza, lyxlagat

PEPERONI PAN PIZZA

4 pan pizzas i portionsformar

Degen:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
Fyllningen:
2 buffelmozzarella
1 näve riven mozzarella
3 dl tomatsås
Peperoni, skivad stark korv
Feferoni, stark
Flingsalt & svartpeppar

Sätt ugnen på 250°C med bakstenen på plats. Har ni en sten till kolgrillen så är det verkligen att föredra. Jag använder mig av en och tro mig, det är helt otroligt bra, så grymt mysigt att stå ute och baka pizzor, tro mig… Det är magiskt!

Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.

Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord. Tryck ut degen i pan pizza-portionsformar eller i mindre pajformar, cirka 20cm i diameter.

Fördela god tomatsås* på de fyra pizzorna. Toppa sedan med riven mozzarella, peperoni och riv stora bitar av buffelmozzarellan och lägg överst.

Baka pizzorna i cirka 10 minuter och lyft sedan ur dem ur formarna. Låt bakas vidare utan formar i ytterligare cirka 4 – 8 minuter beroende på ugn/grill osv. Fin färg på kanterna och rejält bubblande ost i mitten är vad vi önskar oss.

Toppa med skuren feferoni och njuuut! 🙂

Tomatsåser finns så klart att köpa, men det är hur lätt som helst att koka ihop en egen. Choppa lite gul lök och vitlök och blondera i olivolja. Slå på lite rödvin och låt nästan koka bort helt. Tillsätt konserverade körsbärstomater (eller krossade tomater) och massa hackade färska örter. Låt sjuda sakta i 20 minuter och krydda sedan med salt och peppar. Se till att smaka av noga. Tomatsåsen får gärna vara tjock och gärna har tydliga bitar av tomat, det gör pizzan saftigare och ännu godare.

//Frederik

Du kanske också gillar