Honungsstekt kyckling med krämig potatis

God måndag kära vänner, idag är det första dagen som jag ska vara 100% tillbaka ”på jobbet” efter att ha skolat in Elvis på förskolan, men den lilla stackarn är sjuk så så var det med det… 🙂

Hur som heslt så hoppas jag ni alla haft en ypperligt fin helg i slask och slabb. Vi har en så brant backe ut från tomten att det är ett riktigt äventyr att bara ta sig upp. Både till fots och med bil är nästintill omöjligt. Så kan det gå när man bor på vischan. Haha.

Idag tänkte jag dra till med något som blivit en riktig klassiker här i hemmet. Receptet är från en gammal bok som jag tror heter ”Kyckling” eller kanske ”Kyckling på fredag”..? Jag vet inte riktigt hur originalet ser ut eftersom jag gjort det så många gånger, men oavsett så är receptet sjukt bra.

Honungsstekt kyckling med krämig potatis

4 portioner

4 kycklingbröstfiléer
1 dl mathonung
1 dl pressad citron
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk nymald rosépeppar
2 dl hönsbuljong
2 dl crème fraiche franska örter
700 g kokt potatis, delad i halvor
1 rödlök
1 knippe gräslök
Smör
I kockens glas: Reserve du Vieux Noir Malbec 2008 (nr 2212)
I kockens öra: Bob Dylan – Things have changed

Grymt bra vardagsvin och overkligt kunglig låt (& video).

Sätt ugnen på 175°C.

Koka ihop honung, citron och pepparsorterna i en liten kastrull. Låt reducera till lite mer än hälften.

Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn filéerna runt om så de blir riktigt gyllene och fina. Lägg filéerna i en ugnsform ochpensla dem med den starka pepparhonungen och ställ in formen i ugnen. Låt gå i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt. Pensla ytterligare några gånger under tiden.

Skala och skiva rödlöken. Koka upp buljong och crème fraiche. Vispa den skummig eller mixa med en stavmixer. Tillsätt rödlöken och klippt gräslök. Värm till sist potatishalvorna i den krämiga såsen.

Garnera med lite grönt och njut! 🙂

Nu ses vi på bokbloggen vänner:

Du kanske också gillar