Friterad Camembert

Nu inför helgen tänkte jag att det kanske skulle vara på sin plats med lite retrodessert, eller vad sägs om en friterad camembert..? Hahah, sjukt gott är det hur som helst. Njutning vänner! Trevlig helg säger jag i och med detta, glöm inte att ni kan vinna min nya BBQ-bok i mitt förra inlägg här på Lyxlagat, som ni också finner här>>.

friterad camembert, dessertost, friterad ost, retrodessert, 70-talsdessert, efterrätt, ost, hjortronsylt, hjortron, retro, retromat, nostalgim nostalgimat, frederik zäll, lyxlagat

FRITERAD CAMEMBERT MED HJORTRONSYLT

4 portioner

200 g camembert, kylskåpskall
vetemjöl
ägg
ströbröd
krusbladig persilja
hjortronsylt
1 liter matolja

Värm upp hjortronsylten och håll den varm.

Hetta upp matoljan i en kastrull. Testa gärna oljans temperatur med en brödbit. Det skall fräsa duktigt när ni lägger i den, annars är inte oljan het nog. Tänk också på att det kan börja brinna och då är det kvävning av elden som gäller, absolut inte vatten.

Skär osten i fyra bitar och vispa upp ägget. Vänd ostbitarna i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd. Riv även loss små buketter av persiljan.

Fritera ostbitarna i den heta oljan tills de är gyllenbruna. Lyft ur dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Fritera även persiljebuketterna, men endast i några sekunder innan även de skall få rinna av på hushållspappret.

Servera bums med den varma hjortronsylten.

Du kanske också gillar