Saltimbocca – Kalv & Kyckling

Saltimbocca är en gryyymt god rätt tycker jag. Det är nog det jag oftast och helst lagar på sommaren när grillen används dag efter dag. Givetvis är det inte något som måste grillas, men det är så underbara smaker som tillsammans med kolgrillens dofter blir riktigt fint.

Det skall vara fyra kalvschnitzlar som bankas tunna, därefter pyntas filéerna med några salviablad och en skiva prosciutto. Antingen så rullar man ihop schnitzlarna eller så steker man dem som de är, i en rejäl klick smör. När de fått fin färg runt om och stekts i cirka 2 minuter på varje sida så slår man på 1 msk kalvfond och 2 dl vatten. Låt puttra ihop i ytterligare en minut eller två minuter. Slå på 1 dl Marsalavin och puttra i ytterligare 10-15 minuter.

Servera denna underbara rätt med lite ugnsbakade potatisklyftor med olivolja och flingsalt och gärna en krispig grönsallad. Gläatt och underbart gott!

På bilden ovan så har jag använt mig av kycklingfiléer istället för kalv, vilket fungerar fint. Det blir givetvis en annan rätt, men de övriga smakerna fungerar perfekt ihop även med kycklingen.

Glädje!

 

Du kanske också gillar