Mitt recept på Färskpotatis

Javisst, idag är det alltså dags att presentera mitt recept som jag tagit fram för att matcha färskpotatis med Robertson Chardonnay. Helt magiskt gott kan jag meddela! 🙂

lyxlagat, färskpotatis, robertson winery

FÄRSKPOTATIS I BACON

20 små kokta, kalla färskpotatisar med skal
20 skivor bacon
2 kvistar rosmarin
1 citron
Kryddblandning:
1 msk ströbröd
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
½ msk lökpulver
1 krm cayennepeppar

Repa bladen från rosmarinkvistarna och hacka dem fint. Lägg ut alla baconskivor bredvid varandra och strö över rosmarinhacket. Rulla in de kalla kokta potatisarna i varsin baconskiva.

Blanda ströbrödet med kryddorna och rulla baconpotatisarna i blandningen.

Hetta upp en grill till rykande het (eller ugn) och grilla potatisarna på direkt värme, det vill säga rakt ovanför de heta briketterna. Vänd ofta tills baconet blivit riktigt krispigt och fint runt om, se dock till att inte baconet lossnar från potatisarna, vänd varsamt.

Pressa över rikligt med citronsaft och servera som snacks med lite bbq-sås att dippa i, eller servera härligheten till en finfin grillad köttbit.

Jag valde att grilla sparris och kalvschnitzel som serverades på en bädd av vacker grön sallad med miniplommontomater. Toppa med finfin olivolj, citronsaft, salt & svartpeppar.

Vill ni vara med och tävla om en Kitchen Aid så är det bara att ta er till all tävlingsinformation genom att klicka på bannern nedan. Där finner ni även grymt bra recept från kära bloggkollegor, lycka till!

robertson farskpotatis lyxlagat

Du kanske också gillar