FIKON & BLUE CHEESE PÅ SALTSTEN
Nu så vänner, nu är jag tillbaka må ni tro! 🙂
Efter lite firande av julen upp i Skellefteå, nyårsfirande med en herrans massa människor här hemma i vårt hus Villa Royale i Svinninge och lite jullov med kidsen så börjar jag sakta jobba igen.
Kom på att jag missat att lägga upp receptet på denna makalöst vackra och delikata dessert. Lika snabbt som att duka fram tallrikarna monterar man denna plockiga dessert som garanterat blir en positiv snackis runt bordet.
Som ni vet så älskar jag att laga mat på saltstenen och i detta fall så har jag valt att använda stenen riktigt kall.
FIGS & BLUE CHEESE
rosemary honey & redcurrant
4 portioner
8 färska fina fikon
150 g Bleu d’ Auvergne eller St Agur, blåmögelost
2 dl flytande honung
4 kvistar rosmarin
Röda vinbär
Citronmeliss
Värm varsamt honungen tillsammans med lätt sönderbankade rosmarinkvistar. Sjud i några minuter och låt sedan honungen svalna helt.
Ställ en saltsten i frysen i cirka 30 minuter.
Dela fikonen i halvor, gnid köttsidorna lätt mot den kalla saltstenen och lägg dem sedan på stenen med köttsidorna uppåt.
Smula över lite blåmögelost och ringla honung över det hela. Garnera med röda vinbär och citronmeliss. Gärna också lite physalis och florsocker om ni känner för det. Servera direkt på den kalla saltstenen.
GOD FORTSÄTTNING VÄNNER, 2017 – NU KÖÖÖR VI!!!