ELVIS BANANA PUDDING
Hej vänner,
Idag är det en dag med packning och fix på schemat. I morgon bär det av till vinhuset Laroche för skördefest i Frankrike. Jobbigt, jag vet… 🙂
På bloggen tänkte jag dock tipsa om ngt mer amerikanskt och ni vet ju att jag har en (liten) förkärlek till både kulturen och en viss Elvis Presley från landet i väst. Här har vi då Elvis Preselys favoritdessert, eller åtminstone en av dem… Observera att man snyggt kan väva in flaggans färger med grädden, det röda cocktailbäret och lite blå sockerkulor. Hahah, finfint! 🙂
ELVIS BANANA-CHOCOLATE-VANILLA PUDDING
8 portioner
2 dl strösocker
1 krm salt
1,25 dl vetemjöl
7 dl mjölk
3 stora äggulor
3 msk rumstempererat smör
2 tsk vaniljpulver
Vaniljwafers (rån)
3 mogna bananer
Lätt sockrad, vispad grädde till topping
Toppa med cocktailbär
Blanda socker, salt och mjöl i en bunke. Rör varsamt och långsamt i mjölken till en klumpfri smet. Häll över smeten i ett vattenbad och värm den på medelvärme tills den tjocknar något.
Vispa upp äggulorna i en separat skål och slå över cirka 2 dl av den varma smeten i äggen tillsammans med smör och vaniljpulver. Vispa ihop det hela och häll sedan över äggsmeten i vattenbadet. Värm under vispande tills smeten tjocknar riktigt rejält, undvik kokande vatten under vattenbadet, då kommer det bli äggröra av allt. När smeten är tjock, ställ den åt sidan att svalna till ljummen.
Krossa wafers hyfsat fint och skiva bananerna. Ta fram portionsglas till serveringen och fyll på med lager av wafers, bananskivor, vaniljpudding, wafers, bananskivor och vaniljpudding. Fortsätt tills ni har fulla dessertglas.
Toppa med vispad grädde och ett cocktailbär, serveras direkt.