Bookmaker Toast – HEJA SVERIGE!!!

Hej vänner,

Nu är det ju äntligen dags för Fotbolls-EM att dra igång på riktigt, Jag tänkte jag skulle fixa lite finkäk till varje Sverigematch som sätter stämningen helt rätt! Först ut är ju Irland och då tycker jag det sitter fint med en Bookmaker Toast som ju är ett Irländskt påhitt enligt utsago! ?

bookmaker toast, fotbollsmat, fotbolls-em, tv-mat, frederik zäll, lyxlagat, grillad toast

BOOKMAKER TOAST

2 portioner

2 mörade ryggbiffar
2 rejäla skivor lantbröd
2 msk crème fraiche
2 msk dijon
1 tsk honung
Plocksallad
Tomater
Färsk pepparrot
2 äggulor
Salt & svartpeppar

Salta och peppra de mörade ryggbiffarna rejält och grilla dem på direkt och hög värme, det vill säga med riktigt glödande kol liggandes rakt under köttbitarna på grillen. Vänd biffarna efter två minuter, lite beroende på tjocklek och hetta så klart och grilla dem klart även på andra sidan. Vira sedan in dem i grillfolie och låt vila.

Rosta skivat lantbröd.

Blanda samman dijon och crème fraiche och lite, lite honung. Skölj salladsblad och skiva tomat.

Bred på ett tjockt lager av dijonsåsen på bröden. Lägg på salladsblad, skivad tomat, grillad ryggbiff och toppa rikligt med färskriven pepparrot och en äggula.

Smaklig spis!!

Jag har också passat på att testa bra nyheter på bolaget inför den stundande båtsommaren. Chill Out’s nya riesling (2104) på pet-flaska lär ju följa med på en hel del skärgårdsäventyr, i vissa fall är pet-flaskan verkligen inte att underskatta! Jag och min kära lilla fru körde picknickglädje med en sushi take away, ekologiskt vin och plastglas, haha! Riktigt bra!

chill out, riesling, sommarvin, petflaska, vin i pet, frederik zäll, lyxlagat
Sist men inte minst – HEJA SVERIGE!!!

//F

Du kanske också gillar