BANANBAKELSE

Tjenahej vänner!

Detta kanske inte är någon egentlig påskgodsak, men jag fick en sådan otrolig längtan efter min bananbakelse så jag måste bara tipsa er om den igen. Helt gudomligt god tycker jag detta tingest är. Konjaken tillsammans med smaken av banan och choklad är ljuvlig. Testa gärna och ha en grymt bra helg!

bananbakelse, frederik zäll, lyxlagat

BANANBAKELSE
Ca 10 bakelser

Degen:
3 ägg
2 dl vetemjöl
3 dl vatten
100 g smör
Fyllningen:
3 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
2 msk konjak
3 fina, gula bananer
Vi behöver även: 
Mörk choklad
Florsocker
I konditorns glas: Double Bastard Ale (nr 11710) – USA
I konditorns öra: Johnny Cash – Get Rythm

Till att börja med ska degen skapas. Koka upp vattnet tillsammans med smöret. Vispa kraftigt och tillsätt mjölet. Konstant vispande är viktigt för att undvika klumpar. Låt det hela koka tills smeten släpper kastrullen fint. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.

Sätt ugnen på 200°C och njut av en god smutt. Double Bastard Ale är en spännande amerikansk ale. Jag tycker namnet passar tillsammans med Johnny Cash, inte sant..? Denna ale är fruktigt ljuv och har en underbar ton av bränd sirap i sig. Suveränt!

Kläck ner äggen, ett i taget och under konstant rörande. Klicka ut degen i 10 delar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bakverken i ugnens nedre del i 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden.

Vispa grädden tjock och vänd därefter ned konjak och vaniljsocker. Mosa bananen. Jag gillar att ha den separat, men ni gör som ni vill.

Skär därefter ett lock av de spröda bakelserna och bred ett fint lager bananmos på underdelen och ta gärna rejält med banan. Otroligt gott. Spritsa på den underbara konjaksgrädden och lägg på locket.

Ringla över smält choklad och avsluta hela skapelsen med att pudra över lite florsocker.

Du kanske också gillar