Key Lime Pie

Hej vänner,

Dags för dessert!! Här har vi en mjuk och krämig paj som är löjligt god. Jag har valt en mjuk och smörig botten med smör och oreos, men givetvis kan ni göra en mer klassisk pajbotten. Inga problem, bara gör som ni själva vill och se mina noteringar som tips och idéer! Smakligt dessert gott folk! 🙂

key lime pie, lyxlagat

KEY LIME PIE W OREOS

4 dl kondenserad mjölk (sötad)
3 äggulor
3 msk creme cheese
6 Key lime (eller 3 lime) – zesten
1 dl pressad saft från Key lime (eller lime)
1 pkt Oreos
50 g smör
3 msk florsocker
2 dl grädde
Jack Daniel’s
Röda bär
Citronmeliss

Hetta upp ugnen till 175°C.

Blanda Oreos och smör i en mixer och kör till hyfsat slät smet. Tryck ut i en pajform, ca 22 cm i diameter i ett tunt och tätt lager. Ställ i frysen.

Vispa ihop kondenserad mjölk med äggulor, cream cheese, zest och juice och häll i lätt kylda pajformen.

Baka av i cirka 15 minuter eller tills pajen satt sig. Kyl på ett galler, minst 1 timme innan servering.

Vispa grädden fluffig med florsocker, vänd i lite Jack Daniel’s och smaka av. Spritsa pajen och pudra över lite florsocker. Toppa anrättningen med röda vackra bär och några blad citronmeliss.

Du kanske också gillar