Cuban Sandwich, TV4
Hej vänner,
I lördags var jag tillbaka på ”kontoret” i rutan och med mig hade jag inspiration och bilder från min Floridaresa. Recepten och ett klipp från programmet finner ni så klart här! Stor, stor, stooor njutning utlovas!
CUBAN SANDWICH, KEY LARGO STYLE
4 portioner
4 cuban bröd eller portionsbaguetter (mjuk skorpa)
200 g gruyère i tjocka skivor
8 skivor rökt skinka, ca 2 mm tjocka
300 g pulled pork, gärna resterna från helgens BBQ
8 skivor Genoa Salami, ca 1-2 mm tjocka
8 ättiksgurkor, tunt skivade på längden
Mayonnaise
Tabasco
Yellow mustard
Smör
Salt & svartpeppar
En grillpanna och ytterligare en tung kastrull
Dela bröden i över- och underdel. Bre på rikligt med yellow mustard på underdelarna och majonnäs på överdelarna.
Fördela osten på alla delarna. Montera sedan underdelarna med skivad ättiksgurka, skinka, pulled pork och salami. Krydda lätt med salt och peppar och toppa med några stänk tabasco.
Vänd försiktigt ihop över- och underdelarna och tryck lätt. Bre smör på ovansidorna av bröden.
Hetta upp en grillpanna till mediumvarm. Grilla bröden cirka 5 minuter med den smörade sidan nedåt och den tunga kastrullen som press ovanpå. Smöra sedan brödens andra sida innan ni vänder dem och steker dem i ytterligare 5 minuter på andra sidan, även nu under press.
Servera med Pico de gallo och ett gott, välkylt öl.
Se klippet från TV4 Nyhetsmorgon genom att klicka på bilden nedan;
Eller så kör ni bara vidare med denna delikata mexikanska goding;
PICO DE GALLO
3 mogna röda tomater
½ gul lök
1 kruka koriander
1 röd chilifrukt
1 grön chilifrukt
1 lime
Salt & peppar
Tärna tomaterna till er pico de gallo fint. Skala och finhacka den gula lökhalvan. Kärna ur och skär chilifrukterna mycket fint. Blanda ihop det hela i en bunke, pressa över limesaft, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Vänd ner grovt skuren koriander och ställ svalt.
Välsmakande måltid vänner! Glöm nu inte bort att göra en riktigt bra egen Pulled Pork till mackan, att köpa färdig är INTE ETT ALTERNATIV!!! 🙂
//Frederik