HÄAGEN-DAZS SERCRET SENSATIONS

Hej på er vänner,

Som ni kanske vet så är jag en stolt medlem av Glassakademin och just nu så kikar vi lite extra på Häagen-Dazs tre nyheter som går under samlingsnamnet Secret Sensations. De tre olika varianterna är Chocolate Fondant, Tiramisu & Crème Brûlée. Kolla, så hemliga de är! 😉

Häagen-dazs, secret sensations, frederik zäll, glassakademin

Hemligheten bakom namnet ”Secret sensations” är själva såsen som finns här och där i de ljuvligt smakande glassarna. En hemlig formula har tagits fram som ger en flytande sås, trots att glassen är fryst.

Chocolate Fondant bjuder på djupa chokladsmaker med chokladsås och små bakade chokladbitar. En grymt bra glass som är en finfin dessert om man till exempel serverar den med en varm hallonsås, eller kanske med en apelsinkompott.

Tiramisu är den som jag tycker påminner mest om originaldesserten, dess namne. Brödiga småbitar, en ljuvligt rinnande liten sås och så en ganska ljus glass med finfin smak av Marsala och en liten ton kaffe. Toppa den med rostade kaffebönor som ni mortlat fint.

Crème Brûlée är dock min favorit av de tre. Små bitar av bränt socker och en flytande, seg sås med liknande smaker. Glassen är ljus och gräddigt äggig precis som en brûlée ska vara. Vissa delar av smakerna känner man tydligt igen från originaldesserten, men det är ändå mer av en grymt lyxig glass som flirtar lite med originalet. Toppa den med rostade hasselnötter och en liten, liten nypa flingsalt. Grymt!

Vill ni prova dessa godsaker så finns de i välsorterade butiker nu.

Gott liv önskar vi i Glassakademin! 🙂

Du kanske också gillar