Sejfilé med beurre blanc
Fick ni några goda våfflor igår? Inte jag. 🙁 Vi satt i Årsmöte här på varvet hela kvällen så det blev inte mycket lyxlagat i byssan… Tur att jag har ett lager med godis som jag kan skriva om. Här kommer en fin och mjuk torsdagsmiddag som kommer att bjuda er på utsökta smaker.
Sejfilé med vinkokta primörer & beurre blanc
4 portioner
600-700 g sejfilé
600 g små potatis
100 g morot
1 knippe salladslök
1 dl vitt vin
3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
250 g smör
1 citron
Salt och nymald vitpeppar
I kockens glas: Nils Oscar Kalasöl (nr 1310)
I Kockens öra: Olle Adolphsson – Det Gåtfulla Folket
Kalasfin pilsner tillsammans med denna underbara visa. Overklig trevnad redan innan maten lagas! 😀
Sätt ugnen på 150°C.
Koka upp saltat vatten. Skala och koka potatis och morot.
Finhacka schalottenlök. Koka upp vin och vinäger tillsammans med löken och reducera till hälften.
Halstra fisken lätt i lite smör i en stekpanna. Ställ in stekpannan i ugnen och låt fisken gå klart.
När potatis & morot är färdigkokt hälls vattnet av. Dela salladslöken på hälften och lägg ner i kastrullen med primörerna. Låt ånga av tillsammans under lock.
Åter till såsen, sila bort löken och tillsätt rumstempererat smör, lite i taget under vispning. Ta bort kastrullen från plattan och fortsätt vispa. Smaka av med salt, peppar & rikligt med citron.
Servera sedan till allas stora glädje!
//Frederik
Ingrid
Det är så roligt att du ganska ofta har olika fiskrecept då vi äter en hel del fisk( är ju sportfiskare). Jag blir så GLAD för att få nya recept just när det gäller fisk för att kunna variera sig. Ett STORT TACK så här på torsdagsmorgonen! Detta recept blir det ikväll:) Ha en gemytlig och trevlig torsdag. Ps Inga våfflor o jag är inte spec ledsen för det, tål det lite dåligt och är inte heller så förtjust, finns så mkt annat gott tyck jag då:)
frederik
Tjena Ingrid,
Allt väl? Det är så trevligt att läsa dina glada kommentarer. Fler fisktips kommer, jag lovar! 🙂
//F
frederik
Tjena Ingrid,
Allt väl? Det är så trevligt att läsa dina glada kommentarer. Fler fisktips kommer, jag lovar! 🙂
//F