BBQ Peanut Butter Chicken Breast

BBQ Peanut Butter Chicken Breast

Hej på er gott folk!

Idag har jag varit på Vikingsun och jobbat med lite filmmaterial för olika knivar och annat kul, men just nu sitter jag och planerar det sista när det gäller morgondagens BBQ-Bash på restaurang Klappbryggan i Åkersberga. Det kan finnas några få platser kvar, inte helt säker på detta dock. Vill ni så kan ni kika med dem på info@klappbryggan.se. Klockan 19.00 drar vi igång och det kommer att bli en riktigt grym kväll med min feeeeta Weber Smokey Mountain i huvudrollen, ruskigt bra countrymusik i stereon och massor av rolig information om den underbara BBQ-världen.

Tills dess, enjoy denna grymt goda variant av grillad kyckling;

BBQ PEANUT BUTTER CHICKEN BREAST

4 portioner

4 kycklingbröst, med skinnet kvar
4 skivor bacon
1 gul lök
½ solovitlök
4 kvistar färsk oregano
3 dl Sweet Baby Ray’s Vidalia Onion BBQ Sauce
2 dl Creamy Peanut Butter
2 msk rödvinsvinäger
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gurkmeja
Ris, kokt i grönsaksbuljong & lite gurkmeja

Tänd grillen och låt den uppnå ca 175°C. Ta fram en stor folieform och picka ett gäng små, små håll i formens botten.

Krydda kycklingbröstfiléerna med lite gurkmeja, salt och peppar runt om. Hetta upp olivolja i en gjutjärnspanna. Bryn kycklingbrösten hårt i olivolja på skinnsidan och därefter hastigt på köttsidan. Finhacka oreganon och gnid in i kycklingarna. Linda en skiva bacon runt varje filé och fäst med tandpetare om så behövs. Lägg kycklingbitarna i en folieform och ställ åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Börja med att fräsa den gula löken i stekpannan, på grillen eller på spisen. Tillsätt lite olja om det behövs. Låt mjukna i cirka 3 minuter och tillsätt sedan vitlöken. Låt gå en minut och slå sedan på vinägern, barbequesåsen och jordnötssmöret. Vänd runt och se till att skrapa pannan så att små godbitar som fastnat inte missas. Låt den tjocka krämen gå på låg värme i 10 minuter.

Pensla lite av den varma krämen över kycklingbrösten och ställ hela formen i grillen under lock i cirka 20 – 25 minuter tills innertemperaturen är 70°C.

Spä ut den resterande krämen med lite vatten till önskad tjocklek. Jag tycker det ska vara som en tjock och härlig BBQ-sås i konsistensen, men det gör ni som ni vill så klart. Smaka av med salt och peppar, men ät inte upp allt nu! 🙂

Servera kycklingbrösten med Peanut Butter BBQ Sauce, grönsaksbuljongkokt ris med majs och ärtor i. Gärna också ett gott majs/jalapeñobröd med cream cheese & lagrad cheddar vid sidan.

Helt löjligt gott kära vänner, smaklig måltid!

Du kanske också gillar