Vacker och smaklig pasta Tricolore

dsc_0006

Regnet har farit mot öst och den blå himlen har åter infunnit sig över Saltsjön. Här hemma på skutan har jag just byggt om köket och förstorat arbetsytan med en tredjedel. Helt fantastiskt eftersom jag spenderar så otroligt mycket tid just där. Idag återstår endast montering av en bänkskiva samt några skåpsluckor. Glädje!

Igår ringde min syrra och undrade om hon kunde låna lite kläder och atteraljer. Hon ska på ”rockfest” och behöver lite nitar och krims. Jag tycker det är så lustigt att mina vardagskläder är hennes maskeradkläder! Hahaha! 🙂

Här kommer en gammal favorit som görs om och om i kabyssen. Njut kära vänner, av allt!

Pasta Tricolore

4 portioner

4 portioner färsk pasta
150 g färsk babyspenat
3 färska kycklingfiléer
2 solovitlökar
10 soltorkade tomater
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
Salt & nymald svartpeppar
Olivolja
Citron
I kockens glas: Piccini Chianti (nr 22467)
I kockens öra: Andrea Bocelli – Con Te Partiro

Makalöst vackert stycke, makalöst framfört av herr Bocelli tillsammans med ett riktigt fynd. Chianti Piccini kostar inte många slantar och är en riktigt trevlig upplevelse. Rekomenderas varmt!

Koka upp rikligt med vatten, salt som medelhavet.

Skär kycklingen i 2 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka vitlökarna och skär de soltorkade tomaterna i fina strimlor.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om. Salta och peppra väl och vänd sedan ner vitlök, soltorkade tomater, spenat, grädde och mjölk. Puttra ihop glädjen i några minuter.

Vänd ner er färska pasta i det kokande vattnet. Det tar endast 1-2 minuter så häng med. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja, vänd runt och täck med lock.

Smaka av såsen med citron, salt och peppar. och häll det sedan över pastan. Servera direkt.

Glädje!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Cutecake-Paulina

    Det här ser väldigt gott och inbjudande ut! Första gången jag är inne på bloggen, härlig!