Pizza salamino – Del 2

pizza2

Jag har fått tag på några riktiga italienska salami och salsiccia som gör livet värt att leva. (ännu mer) Har ni ätit färsk salsiccia någon gång? Efter att man har gjort det så vill man aldrig igen äta vanliga korvar. Det här är en helt och hållet annan smak, kvalitet, konsistens och njutning. Färsk salsiccia Tosacana & Salamino från Veroni fann jag faktiskt på prisextra, men jag vet inte hur det ser ut i övrig handel. Leta gärna, det är värt det.

Jag återkommer med ett recept under morgondagen med salsiccian. Idag är det återigen ett pizzarecept på gång och fler lär dyka upp eftersom Marie lovat bjuda mig på ”Italian Friday” här hemma på skutan i morgon kväll. 😀

Pizza Salamino Piccante

4 pizzor

Degen:
50
g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
Fyllningen:

4 rejäla nävar tallegio d.o.p. – ost
1 salamino piccante
1 burk ruccolapesto
1 burk Mutti pizzasås med oregano
I kockens glas: Kevin Arnold Shiraz (nr 6506)
I kockens öra: Jovanotti – A te

På min andra blogg har jag idag skrivit om just vinet Kevin Arnold.

Börja med att göra degen. Jag har valt att göra Leilas recept som jag tycker är riktigt bra. Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 200°C med bakstenen på plats.

Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord.

Ruccolapesto kan man enkelt göra genom att byta ut basilika mot rucola i följande recept>> , men det finns även att köpa i välsorterade butiker.

Sprid ut den goda pizzasåsen på degen med baksidan på en slev. Ta bort skinnet på er salamino och skär den i tunna skivor som sprids på pizzan. Klicka ut lite pesto här och där och skär eller riv med händerna över massa god tallegio.

Baka av pizzan på bakstenen i ugnen i några minuter, tills kanterna ser krispiga ut och osten smält läckert. Strö över lite torkad oregano innan servering.

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Martina

    Ja, Salsiccia är riktigt gott. Smakar som korv ska göra. Pizza låter smarrigt, det ska vi göra imorgon. Brukar alltid göra degen själv men denna gången har jag faktiskt köpt den färdiga ifrån Glenn Strömbergs kollektion. Inga tillsatser alls och den är bakad i stenugn, får se om det blir gott 🙂