Pasta med tomatsås

dsc_00052

Så hände det plötsligt. Vi hade tomt hemma. Råvaror och lyxmat lyste med sin frånvaro och konservburken med krossade tomater fick rycka in för att mätta våra magar. Tur är väl att det faktiskt går att laga något gott även en dag som denna.

Pasta med tomatsås

2 portioner

2 portioner fullkornspasta
1 burk krossade tomater
1 dl rött vin
2 msk rödvinsvinäger
1 msk torkad oregano
1 msk torkad körvel
1 gul lök
1 solovitlök
1 msk olivolja
Salt och nymald svartpeppar
Parmesan
I kockens glas: Vino Rosso Nero d’Avola Merlot Syrah (nr 2309)
I kockens öra: Pavarotti – Ave Maria

Ett perfekt rödvin på box och en underbar sång framförd av konungen av tenorer. Njutning!

Koka pastan enligt förpackningens intruktioner. Glöm inte att salta vattnet.

Hetta upp olivolja i en sautepanna. Finhacka gul lök och vitlök och fräs den glansig. Vänd sedan ner de torkade öreterna och slå på vin och vinäger. Låt sjuda i några minuter.

Rör ner krossade tomater och smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.

Servera direkt och låt gästen riva över en enorm mängd parmesan på sin tallrik. 😀

Vardagsglädje till er alla!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. millan

    Yummi !
    Det enklaste kan var det godaste ibland 😉 men vinet var då desto dyrare 🙂
    underbar humor du har…”låt gästen riva över en ENORM mängd parmesan”! parmesan är ju inte en fet ost så det funkar ju!!
    precis så gör italienarna ox´å….öser parmesan på pastan!
    Gud nu blev man hungrig!!
    Du skulle funka i en tv-show m dina kommentarer tycker lilla jag 🙂 må så gott!!Ciao!

  2. Ida

    åh tomat, det är mitt bästa! till allt nästan! din blogg är den enda värdiga bloggen här, med riktigt goda grejer. den minst värdiga är den där bantarbloggen. mer grädde och kött, det är så det ska vara!

    berätta nu om din bästa båtmat? 🙂

  3. frederik

    Nämen tack, nämen tack! Vilka fina kommentarer. Millan, du kanske får som du vill… 😉
    Grädde och kött är gott! 😀

    Sköt om er!

    Frederik