Papardelle con prosciutto cotto

dsc_00122

En god pasta sitter väl aldrig fel..? Mitt i alla kokböcker och matexperiment så tyckte jag det kändes skönt att bara slänga ihop en riktig vardagsrätt på mitt Lyxlagade vis. Här kommer en god pasta värdig en tisdag just som denna.

Papardelle con prosciutto cotto

4 portioner

450 g kokt skinka i bit
Papardelle till er alla
1 ask körsbärstomater
10 soltorkade tomater
1 gul lök
1 vitlök solo (el 2 klyftor)
2,5 dl lätt crème fraiche
1 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
1 msk torkad oregano
1 knivsudd cayennepeppar
Salt & nymald svartpeppar
Olivolja
I kockens glas: Bardolino Classico (nr 2329)
I kockens öra: Pavarotti – Caruso

Ett trevligt bordsvin med Pavarotti som gäst funkar i min värld. 😀

Koka upp rikligt med pastavatten. Det skall vara salt som havet enligt Italienska gastronomer.

Tärna skinkan i småbitar, skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en vid stekpanna och blondera löken glansig tillsammans med tomatpuré. Lägg även ned skinkan och låt den fräsas.

Lägg ned pastan i det kokande vattnet och koka enligt förpackningens instruktioner. Ca 6 minuter tror jag brukar vara finfint.

Åter till skinksåsen. Slå på crème fraiche och dijon. Tillsätt oregano & cayenne och blanda varsamt runt.

Sist men inte minst, finhacka soltorkad tomat och dela körsbärstomaterna. Vänd ner dessa i såsen och vänd runt ytterligare en gång. Smaka av med salt och peppar.

Serveras till hungriga glada vänner en onsdag i mars. 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Ida

    ser jättegott ut som vanligt! kokt skinka tycker jag annars är så svårt att göra något med, men det här var ju en superidé!
    ser fram emot din kokbok 🙂

  2. Ingrid

    Men detta ser ju så gott ut och läser man ingredienserna så vill man bara ha……Vilka recept du delar med dig av, jag är sååååå lyrisk över att ha hittat denna blogg.Jag har tyvärr inte tid idag att göra detta,fastän det inte tar så mkt tid, men det får bli på to el fred istället.Det blir så värdigt då oxå:) Jag får ”längtes”!Om du undrar så hade jag en trevlig Sthm upplevelse med massor av god mat, dryck o sällskap:) Så tack igen för tipsen!

  3. frederik

    Hej på er vänner,
    Tackar, tackar för era fina kommentarer. Ni ska veta att det värmer och inspirerar. Kokboken går till tryck i veckan så jag ser oxå fram emot att få den! 😀
    Kul att höra att du hade det trevligt i stan Ingrid. Sköt om er båda två och så hörs vi snart igen!
    //Frederik

  4. Anna

    ser framemot din kokbok, jag ska absolut köpa den 🙂

  5. frederik

    Det var trevligt att höra! 🙂
    //F