Pankopanerad torsk

Pankopanerad fisk, torsk, frederik zäll, asiatisk sallad

Visst! Igår pankopanerade jag lite torskfilé till middag. Hittade ett recept i en ICA-app till telefonen och gjorde som vanligt om allt till min egen pryl, men det är alltid kul med inspiration från oväntat håll!

En väldigt fräsch, krispig och smakrik måltid blev det och som vanligt så bjuder jag på receptet idag. Först vill jag dock påminna er om att man kan boka biljetter till mitt evenemang som går av stapeln på Gastro Academy i Täby i morgon torsdag kl 18.00. Husmanskost är temat och trerätters med dryck kostar 490:-. Läs mer och boka platser här>>

PANKOPANERAD TORSK MED KRISPIG SALLAD

4 portioner

800 g torskfilé
2 dl pankoströbröd
majsolja
salt & peppar
citron
Salladen:
500 g riven vitkål
2 stora polkabetor
2 endiver
1 granatäpple
Dressingen:
3 msk olivolja
1 grön chilifrukt
1,5 msk honung
1 pressad apelsin
1 pressad citron
1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
gräslök
svartpeppar

Vispa ihop alla ingredienser till dressingen med urkärnad och finhackad chili och fint skuren gräslök. Smaka av. Sött, syrligt och lätt asiatiskt med lite hetta av chilin tack. 😉

Skär filéerna i stora bitar, krydda ganska rejält med salt och vänd dem sedan i pankoströbröd. Det ska vara rikligt med panko. Hetta upp 1 centimeter majsolja i en stor stekpanna och stek fiskbitarna gyllene på båda sidor.

Servera godsakerna med citronklyftor. Så enkelt, men sannerligen spännande och grymt goda smaker!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Olli

    Du glömde nog skriva att man bäst vänder fisken i vispat ägg med lite vatten. Det går inte bra att ha rikligt med panko om man inte gör det..

  2. lyxlagat

    Hej Olli,
    Det kan man så klart göra, men det är inget måste. Jag kör utan ägg, vilket fungerar finfint.
    //F