Mina köttfavoriter

God onsdag, god onsdag.

Hoppas allt är väl med er kära vänner. Här på skutan leker livet mer än någonsin. Sommaren kryper allt närmre och det märks bland annat på att alla element & kaminer nu kan gå i ide och väckas först i höst. Otroligt skönt.

Idag skall jag ner till studion och pula med en fantastiskt bra låt som vi komponerat. Förhoppningsvis hamnar den i en radio nära dig snart…

Jag blev ombedd att skriva lite om mina favoriter inom kött och här, Ida, kommer lite tips. 🙂

Det bästa kött jag ätit var kobebiff som jag serverades under en Eskobarturné i Japan. Totalt oslagbart gott. Har dock inte någon vetskap gällande inköp i Sverige… Några favoriter från bloggen följer nedan;
(Klicka på titlarna för recept)

PEPPARSTEKT OXFILÉ MED GLASERADE BETOR KRISPIG OSTRONSKIVLING OCH VISPAT ÖRTSMÖR

Varmrätt

Detta är riktigt lyxigt och det känns fräscht och lätt trots oxfilén. Min absoluta favorit från bloggen.


SUKIYAKI

Sukiyaki

Sukiyaki är otroligt, makalöst gott tycker jag. Inte kanske för att köttet just är bärande i rätten, men som helhet är det underbart. Dessutom är det kul att alla gäster får vara med och pula med maten.


FLÄSKFILÉ MED STILTONSÅS

Fläskfilé med stiltonsås

Här har vi en helgrätt som är kraftfull och tydlig. Fantastiskt god sås med en vällagad köttbit. Klassisk, men ändå spännande. Ruggigt god!


GRILLAD MARINERAD LÖVBIFF I SKÄRGÅRDEN

Grillad marinerad lövbiff i Säck naturhamn

Detta recept har hamnat här på grund av helhetstänkandet. Beroende på hur och var man serverar maten kommer den upplevas på olika sätt. Jag älskar att äta utomhus och helst som här, i skärgården på lillbåten. Bjud mig på en kolgrillad hotdog vid havet så svimmar jag av glädje! Hahaha! 😀

Njut gott folk!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Ida

    SÅ GOTT ALLTING! Denna oxfilé får det bli ikväll. Helgmat mitt i veckan är det bästa! tack!