Laxbakelse med forellrom till förrätt

Hej vänner,

Idag blir det ingen bild eftersom jag inte lagat upp detta ännu, haha. Hoppas det blir gott! 🙂

Jag ska bjuda min älskade lilla fru på en trerätters och min meny ser ut som följer;

Förrätt
Bakelse på kallrökt lax, gräslök, crème fraiche, kavring och forellrom (recept följer)

Varmrätt
Svartvinbärsmarinerad rostbiff med päron- & ädelostsallad, ugnsrostad delikatesspotatis och svartvinbärssås

Dessert
Hallonsorbet med grönmynta

Till förrätten tänkte jag göra enligt följande, idén är tagen från Coop-appen, men jag tittade bara på bilden, så jag vet inte hur de gjorde sin version…

2 portioner

Blötlägg 1 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter.

Finhacka 100 g kallrökt lax och blanda den med 1/2 dl Philadelphiaost. Smaka av med salt, peppar & citronsaft. Vänd ner rejält med fint skuren gräslök.

Värm försiktigt 1 dl crème fraiche i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och smält det sedan i den varma crème fraichen. Vänd ner det varma i laxröran och blanda väl.

Häll upp smeten i två stadiga formar, typ muffinsstorlek. Kör kavring i matberedaren till smulor och lägg ett lager smulad kavring ovanpå laxröran. Ställ i kylen i cirka 4 timmar.

Vänd försiktigt uppochned på bakelserna och toppa med lite dill, citron och en klick forellrom.

Smaklig spis och ha en finfin alla hjärtans dag!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Maria

    Varmrätten låter mycket god! Ser fram emot bild och recept på det. 🙂

  2. Brittis

    Jag ska ha några vänner på middag till veckan, den här menyn låter perfekt! Kan jag få lite dryck (och musik) tips?

  3. lyxlagat

    Laroche Chablis Saint Martin till förrätt. Magiskt fin!

    Côtes-du-Rhône till varmrätten. Jag tycker detta vin är riktigt, riktigt bra. Inte så värst dyrt heller.

    Ladda hem filmmusiken till Jean de Florette så har ni soft och ljuv stämning i högtalarna! 🙂

    //Frederik

  4. lyxlagat

    Fler tips och bilder från menyn som nämns ovan finner man här –
    http://blogg.alltommat.se/lyxlagat/2014/02/17/laxbakelsen-rostbiffen/

    //Frederik