Krämig pestokyckling

Kyckling på fredag sägs det. Ok…

Här har vi en finfint krämig pestokyckling som jag serverade för några dagar sedan. Fyllningen kan givetvis bestå av vad som helst. Det är riktigt gott när kycklingen får smak inifrån av till exempel vitlök, örter eller vad ni nu tänker fylla den med.

Konceptet är mycket simpelt;

Sätt ugnen på 175°C.

Ta ett gäng kycklingfiléer, skinn- och benfria och skär ett djup snitt längs med ena sidan. Var försiktiga med att inte skära igenom dock.

Jag gjorde olika fyllningar i varje filé. Mina fyllningar bestod av lite lättorkade körsbärstomater som jag skar i småbitar och blandade med röd pesto och några finhackade salviablad och några varv på svartpepparkvarnen.

I den andra filén la jag en skiva prosciutto, en finhackad scharlottenlök, 1/2 pressad vitlök och några droppar finfin olivolja.

Min tredje filé fyllde jag med grön pesto och tunna skivor portobello som jag tidigare stekt ganska hårt i olivolja. På toppen av detta, lite citronsaft, flingsalt och svartpeppar.

”Stäng” filéerna med tandpetare eller rulladnålar så att inte all fyllning trillar ut. Bryn därefter kycklingen runt om i olivolja i en stekpanna. Ställ in hela stekpannan i ugnen och låt gå till filéerna är klara. Det tar cirka 20 minuter.

Rör under tiden ihop lite röd pesto med några deciliter lätt crème fraiche. Koka upp såsen och låt den sedan vila under lock, men inte på plattan. Smaka av med pesto, salt & svartpeppar.

Skiva de färdiga kycklingfiléerna och lägg dem snyggt (så att man kan se fyllningen) på ett serveringsfat och häll den varma pestokrämen runt om. Servera glädjen med pasta al dente.

Shoppinglista
Kycklingfiléer
Pasta
Grön & röd pesto
Lätt crème fraiche (snåla inte med såsen…)
Tillkommer gör er fyllning… Nu ses vi på bokbloggen.

Trevlig helg… 😀

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Martina

    Kyckling på fredag? Jag trodde det var pizza som gällde 😉