Dragonkyckling med pasta

Kyckling i dragonsås

Idag är en stor dag i mitt liv. I min familjs liv. I min sons liv, fast han fattar det så klart inte än. Vi ska till hans nya dagis och hälsa på. Det är första gången för oss och vi har ännu inte greppat tanken att vi ska lämna bort honom några timmar om dagen än. Det ska inte ske förrän i januari 2011, men jag gissar att både jag och Marie behöver den tiden för att vänja oss vid tanken, hahahah!

På min andra, makalöst suveräna blogg (om jag får säga det själv 😉 ) så skriver jag denna vecka om en rysligt bra bok. Bitterhet är ämnet för dagen och då talar jag inte om psykologi eller depressioner, nej då. Jag skriver om underbart, ljuvlig bitter ale! 😀

Dragonkyckling med spenatpasta
4 portioner

4 kycklingfiléer skinn- och benfria
Pasta till er alla
Ca 150 g färsk spenat
1 klick smör och lite olja är gott
Tomater till servering
Sås
1 schalottenlök
1 klick smör
2,5 dl hönsbuljong
1 dl vispgrädde
0,5 msk dijon
1,5 dl crème fraiche
1,5 msk vitvinsvinäger
1 knippe färsk dragon
salt och peppar
I kockens glas: Andechser Dunkles Weissbier (nr 1550)
I kockens öra: Cornelis Vreeswijk – Balladen Om Hurusom Don Quiote Gick på En Blåsning

Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör i. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om och stek dem vackert gyllene i smöret. Dra ned värmen och täck stekpannan med lock. Låt kycklingen gå klar. (70°C innertemperatur)

Koka under tiden upp pastavatten. Salta lätt och koka pastan klar. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.

När kycklingen är klar, lyft ur den ur pannan och håll den varm i lite ugnsfolie eller dylikt.

Nu till såsen – Smält smöret i samma panna som kyckling just stekts i. Finhacka löken och blondera den tillsammans med grovt hackade dragonblad i smöret som just fräst klart. Slå på den varma hönsbuljongen.  Tillsätt grädde, dijon och crème fraiche. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ge såsen en rik syrlighet med vinägern.

Häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i den varma kastrullen tillsammans med spenatbladen. Ringla över lite olja, salt och peppar och låt vila en minut.

Servera därefter hela härligheten med en vacker tomat.

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Låter som ett toppenrecept men jag är inte så förtjust i pasta alltid. Vad skulle du rek för alternativ eller ”förstörs” rättens helhet då tycker du? Tacksam som vanligt för svar om du har tid och lust:)

  2. frederik

    Hej hej,
    En riktigt god bit lantbröd och lite grillade/stekta grönsaker som haricots vert eller vaxbönor och morötter skulle funka finfint tycker jag. 🙂
    //Frederik

  3. Ingrid

    Tack för ditt svar, det låter som ett gott alternativ:) Detta ska prövas i helgen nu har jag så fullt upp med en studentbuffè som jag hoppas blir lyckad, ska bli klart tills imorgon. Tack än en gång för att du förgyller med dina recept och din ödmjuka ton. Du är riktigt riktigt duktig och bjuder på kanon-recept!