Doufeu från Le Creuset

Doufeu betyder Långsam eld på franska och fungerar genom att maten hettas underifrån och kyls med is ovanifrån. Detta skapar mycket kondens som hjälper till att göra råvaran extra saftig. Just denna finns på lyckasmedmat.se

Själv har jag aldrig testat detta. Någon där ute som kan meddela om den fungerar bra?

Ikväll ska jag på herrmiddag igen. 3-rätters av högsta klass räknar jag med och det är med stor gläje jag ser fram emot kvällen.

Sköt om er kära vänner så hörs vi igen på måndag! 🙂 .

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Maria

    Provade musslorna och vinet igår kväll, såå gott! Maken uppskattade det hela. Tack för ett bra tips och hoppas herr-middagen blir trevlig!
    Maria

  2. Maria

    Provade musslorna och vinet igår kväll, såå gott! Maken uppskattade det hela. Tack för ett bra tips och hoppas herr-middagen blir trevlig!
    Maria

  3. frederik

    Glädje! Visst är det väl en fantastisk måltid! Herrmiddagen svider än… 😉
    //F

  4. frederik

    Glädje! Visst är det väl en fantastisk måltid! Herrmiddagen svider än… 😉
    //F

  5. anders

    jag har en sådan gryta och har använt den vid flera tillfällen. Dock måste medges att mina gäster inte märkt skillnad på maten om jag använt is (eller kallvatten) eller låtit bli… men det ser himla mäktigt ut tycker det. Ett tips är att slänga in locket i frysen en kvart innan man ska tillaga, så går det mindre is…

  6. anders

    jag har en sådan gryta och har använt den vid flera tillfällen. Dock måste medges att mina gäster inte märkt skillnad på maten om jag använt is (eller kallvatten) eller låtit bli… men det ser himla mäktigt ut tycker det. Ett tips är att slänga in locket i frysen en kvart innan man ska tillaga, så går det mindre is…

  7. frederik

    Tjena Anders,
    Oh fan, kul att höra! Tack för din tips!
    //F

  8. frederik

    Tjena Anders,
    Oh fan, kul att höra! Tack för din tips!
    //F