VINN MIN NYA BBQ-BOK

Hej vänner,

OBS!!! TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.

Jag har idag äran att lotta ut tre stycken exemplar av min nya bok, BBQ – Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon.

Allt ni behöver göra är att lämna en kommentar till detta inlägg med era bästa bbq-tips. Antingen ett recept, eller kanske en grillmetod som ni föredrar, kanske gott att dricka till BBQ eller egentligen vad som helst som ni tycker har med BBQ att göra.

bbq kokbok, frederik zäll, grillbok, kokbok barbeque, texas bbq, amerikansk bba, american bbq, lyxlagat, frederik zäll, fredrik zäll

Glöm inte att också fylla i er mailadress så att jag kan nå er om ni skulle bli en av de lyckliga vinnarna.

Jag kommer att välja ut tre vinnare som alla får var sitt exemplar hemskickat inom kort. Gläääädje!

OBS!!! TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD.

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Fredrik Laks Månsson

    Mitt absolut bästa tips är att ta god tid på sig!
    Förbered dig med en skärbräda, kniv och alla grönsaker. Bär ut det till grillen tillsammans med något gott att dricka. Sätt på en bra låt. Tänd kolen/briketterna och sätt igång med alla dina grönsaker. Skär, hacka etc. Lyssna på musiken, drick din öl. Ha det riktigt trevligt med dina middagsgäster.

    Grillning och bbq är raka motsatsen till snabb matlagning när det är mycket som ska hinnas med.

  2. Malin Jansson

    Mitt bästa grilltips är att strö hackade färska örter eller blandning av örter över det nygrillade vid serveringen. Lite som italienarnas gremolata till långkoket Ossobuco. Det lättar upp den ibland lite mäktiga känslan man får då det (iaf i bland min familj) blir mycket kött vid grillning. Bara något så litet som färsk hackad persilja lättar upp, känns fräscht och ser trevligt ut.

  3. Kristina Gustafsson

    Krångla inte till det i onödan! Allt grilla ska vara mysigt. Att använda olika slags briketter med smak ger variation. Hickory briketter är väldigt gott.

  4. Maria

    Mitt bästa tips är att ha en enkel och fräsch sallad till den grillade köttbiten. Så slipper köttet konkurrera med en bastant sidorätt. Plus att då orkar man med en schyst efterrätt utan att bli alldeles proppmätt.
    Gör tex en sallad på machéblad, dill, sparris, ärtskott, ärtskidor, tunt hyvlad äpple & rädisor med en senapsvinegrätt. Eller en gjord på mixsallad, riven squash, tomater, grillad paprika, färska örter och wahlnötter med en balsamicovinegrätt.

  5. Martina

    Mitt absolut bästa tips är att inte glömma ”matlagningsvinet” till grillningen. Att sitta ute och se på grillen och dricka ett glas rött till är lyx!

  6. Sara

    Hej!
    Mitt bästa bbq-tips är en rostad majssallad.
    Grilla majskolvar och skär sedan av majsen och salta. Blanda med bladspenat, fint skivad rödlök, strimlade sockerärtor och smaksätt med sweet chili-sås.

  7. Annika

    Hej!
    Här får du mitt bästa tips:
    Grilla frukt och ha i en sallad som tillbehör. Blir väldigt gott och exotiskt. Grilla t.ex. nektarinklyftor, aprikos, ananas, vattenmelon m.m.. Det är även gott med någon ost i salladen som t.ex. fetaost eller parmesan så får man både sötma och sälta!

  8. Anders

    Hej! Ett bra tips är att använda briketter av bra kvalitet som är FSC-märkta. Använda tandrör för antändningen (ta god tid på dig). Efter avslutad grillning stängs ventilerna i grillens lock och botten. Återanvänd sedan briketterna vid nästa grillning uppblandade med några nya. Med detta sätt blir det både ekonomiskt och miljövänligt.

  9. Gülay

    Jag vill dela med en god grillrecept.
    Tandoorikyckling
    4-6 kycklingklubbor
    2 dl naturell yoghurt
    1 msk riven ingefära
    2 pressade vitlöksklyftor
    1 tsk gurkmeja
    2 tsk gram masala
    2 tsk malen koriander
    2 msk pressad citron
    1 1/2 tsk salt
    Lime
    Ta bort skinnet på kycklingen. Skär djupa diagonala skåror på köttet. Blanda marinaden,lägg i kycklingen. Låt ligga mellan 4-24 tim i kyl. Grilla 8-10 min över glödande kol. Vänd pensla med marinaden och grilla ytterliga 8-10 min. Vänd igen och grilla tills kycklingen är saftig men genomstekt. Servera men naanbröd som du snabbt vänder på grillen,raita och lime klyftor. Smaklig spis.

  10. Lise

    Min favoritmarinad till nöt och älg:
    1 hackad gul lök
    2 hackade vitlökslyftor
    ½ dl kinesisk soja
    ½ dl nypressad apelsinjuice
    2 msk olja
    god ny- och grovmald svartpeppar
    rökt paprikapulver
    ½ tsk sambal oelek
    ev. liquid smoke

    Gott att marinera en hel bit kött som grillas långsamt.
    Nypotatis till och en sallad av
    huvudsallad riven i bitar
    2 hackade hårdkokta ägg
    2dl lättvispad grädde som blandas med 1 skvätt ättika, salt, vitpeppar och en nypa socker.
    Blanda sallad, ägg och grädde strax före servering.

  11. Kerstin Jonsson

    BBQ för mig är gemenskap, vänner och att umgås enkelt. Att göra det till ett knytis gör att BBQ-festerna får en härlig variation. Alla tar med lite kött och grönsaker eller vad de nu vill ska ätas och smakas på. Jag står för grillen, drickat och dukningen – alla tar med lite olika och varje gång blir det något nytt och spännande – BBQ-Surprise ..

  12. Malin

    Mitt bästa grilltips är den här underbart goda grillsåsen: http://www.hittarecept.se/r/konstiga-grills%C3%A5sen-11861706.html

    Den är inte särskilt nyttig, men ack så god! Speciellt kombinerat med en annan sås (creme fraiche + chevreost + salt + peppar)!

    Hade varit perfekt att vinna din bok, för vi ska flytta till hus i slutet av maj – så denna sommar kommer bli mycket grillat!

  13. Gülay

    MALIN synd bara att man måste vara medlem på sidan för att läsa receptet 🙁

  14. Suss

    Mitt bästa tips är att göra hela måltiden på grillen. Koka färskpotatis knappt färdiga lägg dom ljumna i olivolja, salt peppar och örtkryddor, trä dom på ett spett och grilla dom varligt. Ta rotfrukter/grönsaker du gillar, ex färsk lök, morötter, paprika, champinjoner mm och lägg i ett smörpapper, en klick smör, salt, peppar och andra kryddor efter behag. Knyt ihop till en påse och kör på grillen. Vips har du din grillade huvudrätt + potatis och grönsaker, hela måltiden på grillen. Sen avslutar du förstås även med att göra en smaskig dessert på grillen! En ren fröjd att laga hela måltiden utomhus vid grillen!

  15. Caroline

    Hej!
    Mitt bästa tips är att använda en skorsstenständare för att starta grillen. De är verkligen toppen!

  16. Hasse Lagenius

    Den bästa grillmetoden är att grilla på spett, rotisserie. Att sakta snurra råvaran över glöden och låta den stekas i sitt eget fett. Förmarinerad med husets bästa kryddor och penslad med glaze som fulländning och toppad med rökspån på grillkolen Flera grillfabrikat har rotisseriespett med eldriven motor i sitt sortiment så du slipper snurra spettet själv utan kan istället förbereda de övriga tillbehören i lugn och ro.

  17. IZander

    Hej!
    Mitt tips är att börja använda pyrexformen eller ugnsfast glasform på grillen. Mina favoriter är potatisgratäng med vitlök och creme fraiche eller rostade småpotatisar blandat med grönsaker tex tomatklyftor, paprika, purjolök, zucchini, krydda med olja, hönsbuljong, örtsalt, paprikapulver. Lägg folie på formen för att undvika sot i maten.

  18. Buster

    Keep it simple. Är man ett gäng så låt alla ta med sig vad de själva vill ha som ett knytkalas, alla får exakt vad de vill ha och ingen behöver ensam stå med all mat. Sedan älskar jag verkligen att grilla frukt, nektariner, ananas, mango (och klassikern banan såklart) är verkligen super som dessert en ljummen sommarkväll