Vinn boken Flippin’ Burgers

Hej vänner,

Jag har fått tag i två ex av den grymt coola boken Flippin’ Burgers från stället med samma namn. Det ena exemplaret tänker jag aldrig släppa i från mig, men det andra exet kan någon av er få vinna om ni vill. Droppa en kommentar med bra tips på tillbehört till hamburgare vid detta inlägg och ange er korrekta mailadress så väljer jag ut en lycklig dam eller herre.

flippin' burgers lyxlagat

Ni kan läsa mer om boken på till exempel Adlibris hemsida.

Flippin' Burgers Lyxlagat

Jag har testlagat båda bröd och burgare ur boken och det är löjligt gott kan jag lova. En riktigt intressant bok för burgarälskare. Njutning helt enkelt!

Så här blev det när jag gjorde makalöst goda burgare ur boken;

Min kära Ankarsrum fick jobba med största hålskivan.

lyxlagat ankarsrum kvarn

Ett av de goda tipsen är att lätt rosta brödet, både på insidan och utsidan så att man verkligen får en känsla av att man får en varm hamburgare. Dessutom kommer en fin nötig ton fram när man rostar brödets skorpa.

lyxlagat flippin' burgers

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Jessica

    Jag har en dotter på nästan två år. Hon är väldigt bestämd när det gäller mat (till sina föräldrars förtret då hon inte äter så mycket alls). Något som alltid slinker ner när vi gör hamburgare är inlagd saltgurka. Det får bli mitt bidrag till tävlingen, det är ju så himla gott att bita i en god hamburgare och känna den där salta smaken och konsistensen där i mitten.

  2. Hasse-L

    Har börjat bli sjukt beroende av snabbsyrad rödlök. Blanda en del ättika med 2 delar socker och 3 delar vatten. Koka upp och låt svalna. Strimla rödlökar och lägg det i lagen. Brukar också åka med en chili och några krossade vitlöksklyftor. Låt stå kallt. passar till allt från stekta strömmingsflundror till topping på en hamburgare. Är starkt beroendeframkallande. Tycker man att ättikslagen är för mesig kan man öka på ättiksdelen till två delar.

  3. Jenny

    Hej, jag älskar att grilla mina hamburgare. Jag brukar pensla mina burgare med en riktigt god BBQ sås. Gör två satser så kan man ställa en skål på bordet. Gott att doppa potatisklyftor i och ta en extra sked på den färdiga burgaren. Jag blandar ketchup med tabasco sås, vitlökspulver, honung, liquid smoke, worcestershire sauce, hackad lök, lime juice, vinäger och farinsocker i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

  4. Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Vinn boken Flippin’ Burgers

    […] tänker jag aldrig släppa i från mig, men det andra exet kan någon av er få vinna om ni vill. Droppa en kommentar med bra tips på tillbehört till hamburgare vid detta inlägg och ange er korrekta mailadress så […]

  5. Lotta

    Majonnäs med rostat paprika är gott till burgare: Mixa helt enkelt ett par rostade och skalade paprikor till en slät smet och blanda med majonnäs (helst hemlagad), cayennepeppar, krossad vitlök och citronsaft efter smak.

  6. Marika

    Sambon och jag älskar burgare och har blivit allt bättre på att experimentera fram nya favoriter i köket, denna bok hade passat perfekt som inspiration (framför allt eftersom vi aldrig hunnit testa Flippin’ när vi varit i Sthlm!). Som tillbehör är favoriterna just nu butternut-pommes och ruccolaröra!

  7. Patrik

    Testa att byta ut den vanliga dressingen/såsen till burgaren mot en Tzatziki gjord på Turkisk yuoghurt och urkärnad gurka. Tzatzikin kryddas med salt och vitpeppar efter smak och laddas med önskad mängd vitlök. Burgaren får en helt annan karaktär och passar riktigt bra till sommarens grillade burgare.

  8. Karin

    En ganska rejäl skiva taleggio får ofta smälta lite på mina hamburgare!

  9. Viktoria

    Det kanske låter konstigt, men jag brukar köra pizzasallad till hamburgare. Riv lite vitkål och blanda med matolja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Låt stå och dra i kylen minst 20 minuter. Ät! Gott och nyttigare än pommes.

  10. Maria

    Hej Frederik! Mitt bästa tips är coleslaw kryddad med vitlök & lätt mortlade kumminfrön. Det blir mycket gott kan jag lova!

  11. Elin

    Måste säga att avokado är en favorit på hamburgaren! Oavsett om det är en burgare av rött kött, kyckling eller fisk. Det kan vara allt från ren avokado till avokadoröror så som guacamole och kan anpassas till många olika typer av kök.

  12. Evelina

    Jag brukar alltid göra en mangosalsa med chili som får stå ett par timmar i kylen innan servering. Adderar en sötma och en hetta som gör att smaklökarna slår frivolter! 🙂

  13. Tia

    Hej! En hamburgare är som godast när man också har coleslaw för mig. Ha en fin söndag!

  14. Sofia

    Jag tycker det är gott att snabbt halstra en tunn bit mango, inte söndersteka den, utan bara så att den blir lite mjukare och varm och lägga den i burgaren tillsammans med syrad rödlök, avokado och en rökig, hemgjord ketchup. Mangon blir söt & frisk och bryter därför av väldigt snyggt mot andra tillbehör. Superenkelt, ser väldigt snyggt ut och smakkontrasterna som uppstår när burgaren är komplett är fantastisk!

  15. Wille

    Ett tillbehör som passar väl till hamburgare såväl som till grillat är baked beans. Kidneybönor, gul lök, vitlök, mörk sirap, knaperstekt bacon, dijonsenap, muscovadoråsocker, tabasco, worcestershiresås, paprikapulver och lite krossade tomater bakas på 150 grader i ugnen. Helt otroligt gott!

  16. Carl

    I sann spotted-pig anda väljer jag att toppa min burgare med en redig bit Roquefort. Till burgaren serveras krispiga shoestring-fries gjort på bakpotatis!

  17. Grymt god musselsoppa | Lyxlagat

    […] för alla kommentarer på mitt inlägg angående hamburgare och boken Flippin’ Burgers. Fortsätt gärna kommentera så väljer jag en vinnare på […]

  18. Sara

    Det behös inget revolutionerande på mina burgare – majo, sallad, tomat, dressing och en rejäl skiva ost. Cole slaw till, och guacomole om det ska lyxas till.

  19. Pia

    Riv lite god ost, riv pepparrot och blanda i LITE creme fraiche, bara så det binder. Supergott, det kalla mot det varma.

  20. Wesslan

    Jag gör det inte krångligare än att lägga på rikligt med cheddarosten Svarta Sara, silverlök, tomat och en hemgjord dijonnaise.

  21. Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Grymt god musselsoppa

    […] för alla kommentarer på mitt inlägg angående hamburgare och boken Flippin’ Burgers. Fortsätt gärna kommentera så väljer jag en vinnare på […]

  22. Anneli P

    inlagd gurka, skivad tomat, sallad, rödlök och en skiva ost är mycket gott på hamburgaren.

  23. Jess

    Buffelmozzarella & pancetta:) åh jag skulle så gärna vilja vinna den här boken för då kan jag bjuda över mina barns kusiner på hamburgare med lite twist;)

  24. Mattias Gustavsson

    Bäst tillbehör för en äkta amerikansk smak, gör man inte själv, det köper man på: http://extremefood.se/