Värmande räksoppa

Hej på er gott folk.  En dag som denna tänkte jag att det skulle sitta fint med en värmande soppa. Receptet är en riktig höjdare! Vill ni veta mer om hur jag lagar och tänker i köket så missa inte att boka in er på ett av mina middagsevent på Gastro Academy i Täby. Jag håller låda där titt som tätt när jag inte är i skivstudion eller författarstolen, haha! Väl mött vänner!

Räksoppa, lyxlagat, frederik zäll, räkfond, skaldjursfond

LJUVLIGT KRÄMIG & HET RÄKSOPPA

600 g stora fina räkor med skal
5 dl vitt vin
5 kvistar persilja
4 schalottenlökar
2 msk tomatpuré
5 stjälkar selleri
3 dl grädde
4 dl mjölk
2 salladslökar
12 körsbärstomater
Flingsalt & Svartpeppar
Citron
Cayennepeppar
1 litet knippe dill

Skala räkorna. Koka fond på skalen tillsammans med vinet, 3 fint skurna stjälkar selleri, finhackade schalottenlökar, tomatpuré och persilja. Koka i 20 minuter.

Sila fonden och koka återigen upp. Tillsätt grädden och mjölken.

Skiva salladslöken finfint. Skär återstående selleri i fina skivor. Skär dillen fint. Vänd ner glädjen i soppan.

Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt pressad citron, flingsalt, svartpeppar och en knivsudd cayennepeppar. Smaka av.

Lägg upp räkor och tomater i skålar. Häll över soppan vid bordet, servera med gott bröd och gärna en skiva Västerbottensost.

Du kanske också gillar

  1. Citroncest - matblogg från Italien

    Så gott med en värmande soppa så här i höstkylan! Mysigt att soppan dessutom påminner om sommaren med skaldjur och vitt vin!

  2. Amanda

    Denna måste jag testa någon gång 🙂 lät väldigt god.