Valborgssmörgås

Valborgssmörgås

Igår morse sken solen starkare än någon annan dag denna vår. Tillfälligt ledig från arbete med Eskobar så passade jag på att njuta av morgonstunden. Drack upp min espresso och lyfte ner min kajak i sjön. Klev i och paddlade iväg på ett litet varv runt Beckholmen.

Väl tillbaka var jag lagom trött i armarna och hungrig som tusan. Hade kvar en fin panerad fiskfilé från dagen innan i kylen. Slängde ihop en riktigt lyxig Valborgsmelodi som går så här:

1 portion

2 skivor grovt, mörkt bröd
1 panerad, stekt, kall fiskfilé
2 msk lättmajonäs
2 msk svennes kaviar
1 salladsblad
1 salladslök
1 näve solrosskott
1 citronklyfta
Svartpeppar
Färsk pepparrot
smör

Lägg brödskivorna bredvid varandra och bre på ett tunt lager smör. Lägg på salladsbladet och fiskfilén.

Blanda majonäs och kaviar. Pressa en citron klyfta och vrid några varv på pepparkvarnen. Rör om väl och bre ut över fisken.

Skär tunna skivor av salladslöken och lägg på toppen med en näve solrosskott. Riv över lite pepparrot och servera med ett glas kallt, sprudlande vatten ute på akterdäck!

Lyxlunch vill jag lova!

//FZ

Du kanske också gillar