Våffla med grädde och sylt

Våffla med sylt och grädde

Våffla… Det är ju helt underbart!

Just nu befinner vi oss vid Skavlötens friluftsgård. Året är 1982 och pappa har just tvingat oss runt i spåret på gamla längdskidor med någon halvtaskig Swix-valla under laggen. Snön har piskat hårt i ansiktet och de fem kilometrarna har kämpats igenom på grund av en enda anledning. En kopp varm choklad och en frasvåffla med grädde och sylt. Hela denna kämpainsats med den efterföljande belöningen gör detta till ett av mina bästa matminnen. Glädje!

FRASIGA VÅFFLOR MED SYLT OCH GRÄDDE

Cirka 10 våfflor

4 dl vetemjöl
5 dl iskallt vatten
2 tsk bakpulver
100 g smält smör
1 nypa salt
I kockens glas: Nikka Yoichi Single Malt 10 yo (10413)
I kockens öra: Emmylou Harris – Deeper Well

Sagolikt len och snygg whisky och sannerligen en passande finfin låt. Magi för både glas och lur. Glädje!

Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en bunke och vispa ner vattnet så att ni får en jämn och klumpfri smet. Smält smöret och vispa ner det.

Hetta upp våffeljärnet och grädda era våfflor till perfektion.

Servera med er favoritsylt och vispad grädde efter en kall och lång dag i skidspåret. Dock kan ju sägas att den underbara våren åtminstone flirtat en aning med oss just nu så mycket till skidspår ser jag inte röken av och underbart är väl det, hahaha! 🙂

Vill ni kika efter aningen mer twistade tokigheter i sötsakernas underbara värld så har min glade blogggranne Joel skrivit om en ölglass. Tokigt men sant, haha!

//Frederik

Du kanske också gillar