Ut i pisten

Snö finns det helt klart gott om, knappt att vi kunde ta oss till stugan för allt det vita som jag har så svårt att uppskatta. Det är bara kring jul och skidsemester jag gillar det och nu är det ju faktiskt skidåkning på schemat så då kan jag väl inte klaga antar jag! 🙂

Gjorde en grymt bra köttfärssås till hela sällskapet i stugan. Vi är åtta hungriga denna vecka så det blir till att ta i lite extra.

För fyra portioner, gör så här;

Frederik’s (oklassiska) Köttfärsås

Finhacka en stor gul lök och fräs den mjuk i olivilja i en gjutjärnsgryta, slå på 1 msk rödvinsvinäger. Stek samtidigt 6 skivor jägarbacon till fin färg i en stekpanna. Lyft ur bacon och låt rinna av på hushållspapper. Stek under tiden 800 g nötfärs i omgångar tills den är brun. Krydda med salt och peppar.

Skär bacon i småbitar och lägg ned i grytan med löken tillsammans med färsen. Slå på en burk konserverade körsbärstomater, mosa lätt, vänd runt och koka upp. Låt puttra med locket på glänt i 10 minuter.

Krydda med 1 msk torkad oregano, 1 knivsudd cayennepeppar och vänd ner 2 dl créme fraiche.

Koka upp igen och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Smaka av och servera så klart med önskad pasta, kokt al dente.

Bild kommer när vi väl tar fram den ur frysen, haha!

Må gott vänner,

btw, missa inte Debutantbloggen där jag gästbloggar om författande;

Gästbloggare: Frederik Zäll

//Frederik

 

Du kanske också gillar