Ugnsbakad korv med tomat & balsamico

ugnsbakad chorizo med tomat

Idag fyller min älskade fru år! 😀 Det innebär i vår lilla familj att det gäller att gå upp extra tidigt och fixa med kaffe & te, tända ljus, paket & så klart vacker sång. Marie fick en bok som skall vara mysig har jag hört, men jag valde den framförallt för titeln: Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap. Vi får väl hoppas att den uppskattas. Underbar titel hur som helst! 🙂

Just nu sitter jag på ett café i Gallerian och njuter en god frukost och skriver några rader för er att skumma igenom. Ikväll skall det bli lite god mat och fler paket till frugan. På fredag är det stor fest på skutan med massa vänner och familj. Då har Marie önskat sig en av sina favoriträtter som kanske inte ser så mycket ut på bild, men bjuder fantastiska och överraskande smaker. Testa gärna kära vänner:

Ugnsbakad korv med tomat & balsamico

4 portioner

8 st smakrika korvar av hög kvalitet. Chorizo, kabanoss eller vad ni själv önskar.
800 g blandade tomater, stora, små, gula, gröna…
4 stora krispiga bitar bröd. Gärna ciabatta eller en grov baguette
1 knippe färsk oregano
1 knippe färsk timjan
1 dl fin balsamvinäger
5 msk Olivolja extra virgin
Rikligt med flingsalt och nymald svartpeppar
En god och krispig sallad serveras till denna njutning
I kockens glas: Slottskällans Imperial Stout (nr 1355)
I kockens öra: Mark Knopfler – Postcards from Paraguay – Live

Sätt ugnen på 180°C

Min största hjälte Mark spelar svängigare och finare än alla andra. Lyssna på den underbara Postcards from Paraguay och njut en klunk av Slottskällans Stout som förövrigt gjorde det bästa julölet ’Tomte’ 2007. Jag återkommer men en 2008-recension inom några veckor.

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Skär ett kryss i skalet på de största tomaterna och skålla dem hastigt. Dra av skinnet. De mindre tomaterna kan ha skalet kvar.

Dela alla tomater i olika stora bitar och lägg dem i en stor ugnssäker form. Lägg på de hela korvarna och slå över vinägern och oljan.

Finhacka örterna och strö över. Krydda rikligt med flingsalt och svartpeppar. Vänd runt varsamt och med omsorg. Se till att korvarna ligger överst när ni ställer in formen i ugnen.

Baka i ugnen i ca 30 minuter. Vänd sedan korvarna lite och låt gå ytterligare ca 15-20 minuter tills korvarna fått fin färg.

Lägg ut brödskivor på tallrikarna och lägg upp tomater och korv ovanpå. Det är obeskrivligt gott när brödet får suga i sig lite av den söt-syrliga tomatsåsen. Servera som sagt med en krispig sallad.

Glöm inte att njuta mina vänner!! 😉

//F

Du kanske också gillar

  1. Susanna B.

    Hejsan. Jag är en svenska som bor i USA sen många år. Vill bara säga att jag läser din blogg nästan varje dag. Jag blir verkligen jätteinspirerad. Fina bilder och lätt-lästa recept. Dessutom är det kul med I kockens Glas och I kockens Öra. Happy Wednesday!

  2. frederik

    Hej Susanna,

    Otroligt kul att höra. Det gör mig glad och inspirerad – att inspirera andra…
    Du är dagligen hjärtligt välkommen. 🙂

    //F

  3. cece

    Ja da ar det fler an jag i utlandet som gillar din sida! Den ar verkligen harlig! Tack! Ska prova denna ratt abslout!

  4. frederik

    Det är så glädjande att höra! Stort tack för alla fina kommentarer!