TV4 Nyhetsmorgon Pan Pizza

Hej vänner,

En ny vecka kastar sig över oss och visst är det väl underbart?? Jag var tillbaka på kontoret i TV4 i lördags, det vill säga i köket. Pizza var temat för dagen och recepten finner ni så klart här hos mig! 🙂

Jag valde att göra två väldigt olika varianter, den ena en italiensk vit pizza som går under namnet Bianco Borgo, men först ut har vi min amerikanska Lobster Pan Pizza.

lobster pan pizza lyxlagat

AMERICAN LOBSTER PAN PIZZA

4 st

Degen:
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
ca 8 dl vetemjöl special
Fyllningen:
2 st buffelmozzarella
4 dl riven mozzarella
3 dl tomatsås
150 g bacontärningar
2 kokta hummerstjärtar
Finhackad bladpersilja
2 klyftor vitlök
Olivolja
Flingsalt & svartpeppar

Tomatsåser finns så klart att köpa, men det är hur lätt som helst att koka ihop en egen. Hacka lite gul lök och vitlök och blondera i olivolja. Slå på lite rödvin och låt nästan koka bort helt. Tillsätt konserverade körsbärstomater (eller krossade tomater) och massa hackade färska örter. Låt sjuda sakta i minst 20 minuter (gärna en timme eller två under lock.) och krydda sedan med salt och peppar. Se till att smaka av noga. Tomatsåsen får gärna vara tjock och gärna har tydliga bitar av tomat, det gör pizzan saftigare och ännu godare.

Sätt ugnen på 225°C med en baksten på plats. Rör ihop salt, socker, jäst, olja och vatten i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter. Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord. Tryck ut degen i pan pizza-portionsformar eller i mindre pajformar, cirka 20 cm i diameter.

Stek bacontärningarna till fin färg. Dela hummerstjärtarna på längden och rensa. Lyft ur köttet och gnid in i pressad vitlök och lite olivolja. Fördela god tomatsås på de fyra pizzorna. Toppa sedan med riven mozzarella, bacon och stora bitar buffelmozzarella och lägg en halv hummerstjärt i sitt skal överst.

Baka pizzorna i cirka 10 minuter och lyft sedan ur dem ur formarna. Låt bakas vidare utan formar i ytterligare cirka 5 minuter beroende på ugn/grill osv. Fin färg på kanterna och rejält bubblande ost i mitten är vad vi önskar oss.

Toppa med lite flingsalt, svartpeppar och bladpersilja!


På onsdag kommer receptet på min vita pizza upp här på sajten, ta hand om er tills dess och missa inte mitt lilla dryckestips nedan som dessutom går grymt bra just nu i mello-tider. True Colours är en mycket god cava och den ger inte bara njutning, den gör också gott eftersom den stödjer regnbågsfonden. Respekt till var och en där ute! Klicka här för att läsa mer om True Colours.

//Frederik

Du kanske också gillar