TV & Kyckling Marsala

Hej vänner,

Idag är det åter till studion på schemat. Jag har varit iväg och gjort ytterligare två avsnitt av mitt kommande SVT program Överraskningen. Premiär är det sista fredagen i augusti i barnkanalen. 18.30, lagom till fredagsmyset! 🙂

clowner lyxlagat

Jag tänker inte avslöja mer än bilden ovan, haha!! Istället får ni ett finfint recept att pondera! 🙂

Kyckling Marsala Lyxlagat

Kyckling Marsala med pappardelle

4 portioner

50 g smör
4 skinn- och benfria kycklingbröstfiléer
Färsk pasta till er alla fyra
3 msk vetemjöl
6 schalottenlökar
1 solovitlök
1 msk färsk riven ingefära
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl Marsala
1,5 dl grädde
1 stänk citron & 1 nypa socker
1 knippe bladpersilja
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Terreno Chianti Classico (nr 2373)
I kockens öra: Mark Knopfler – Border Reiver

Inte sjutton klingar tonerna av musiken italien utan snarare Irland, men vad gör väl det. Det är ju en så makalöst bra låt. Inspirationen rinner nästan över. I kockens glas har jag valt ett gott rött, och till maten använder jag alltid Vecchioflorio Marsala Superiore som jag tycker är riktigt fin.

Skala och finhacka schalottenlökarna och vitlöken. Vänd kycklingfiléerna i mjöl, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en sautépanna och bryn kycklingen runt om. Lyft ur kycklingen och tillsätt istället den hackade löken och vitlöken. Blondera hacket långsamt och häll sedan på vatten, riven ingefära, marsala och smulade buljongtärningar.

Koka upp glädjen och lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan. Lägg på ett lock och låt godiset sjuda på svag värme i 25 minuter. Vänd kycklingbitarna och rör om då och då.

När kycklingen gått klart, lyft ur den och låt skyn koka upp. Tillsätt grädde och finhackad persilja, ett stänk citron och en nypa socker. Smaka av. Är det gott? Bra, lägg då tillbaka kycklingen och håll det hela varmt och gott.

Koka upp välsaltat vatten och koka pastan i en minut eller två. Servera sedan den underbara måltiden och garnera med något vackert grönt. Helt sagolikt! Forza Italia!

Blondera – Stek till råvaran mjuknar och blir lite genomskinlig

Du kanske också gillar