Tjuvkik i nya boken…

Hej vänner,

Idag tänkte jag bjuda på ett litet smakprov från kommande boken i Lyxlagat-serien. Sommarmat & Snaps heter boken och det bjuds på en hel del sillrecept, strömmingsrecept och lite skaldjursgott osv. Idag ska jag ut på reportage med tidningen Äventyr och då ska jag fixa till lite sommarrätter. Bland annat följande gubbröra med potatis…

Gubbröra är ju en gammal klassiker som aldrig kommer att gå ur tiden. Här har jag valt att servera den på ett gott och lätt syrligt solrosbröd som jag tycker kompletterar smakerna klockrent. Jag har med flit valt att inte skriva ut mängden pepparrot eftersom det är så otroligt individuellt hur mycket man vill ha så gör gärna en liten ”provmacka” för att avgöra om ni fått till den perfekta smaken. Nu kör vi!

Gubbröra på solrosbröd

300 g kall kokt färskpotatis
1 liten burk ansjovis och hälften av spadet
2 kalla hårdkokta ägg
1 rödlök
2 dl gräddfil
2 msk flytande honung
1 knippe dill
1 citron
Riven pepparrot
Salt och peppar
Solrosbröd
Salladslök garnering
I kockens glas: Primátor Premium Dark (nr 1615)
I kockens öra: Stefan Sundström – Har någon sett Sabina?

(Tyvärr finns inte albumversionen på youtube. Denna version är en liveversion med uselt ljud, men låten är finfin, jag lovar! :-))

Sätt dig i lä och öppna en mörk pilsner…

Tärna den kalla, kokta potatisen och äggen. Finhacka ansjovisarna, rödlöken & dillen. Lägg det blandade hacket i en stor bunke. Vänd försiktigt i créme fraiche. Pressa över 1/4 citron och riv ner önskad mängd pepparrot.

Smaka av med honung, salt & peppar. Servera härligheten på solrosbröd med lite skivad salladslök som garnityr.

Funkar i min värld, funkar riktigt, riktigt bra faktiskt! Haha!

Bokbloggardags! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Martina

    Verkligen härlig bild på framsidan!

  2. Mrs G Http://ifalldayswereholidays.wordpress.com

    Har tyvärr bara dåliga erfarenheter av just Gubbröra, men när jag läser ditt recept så låter det både lätt, fräscht och GOTT! Ska provas inom kort. Lycka till med nya boken!

    Mrs G

  3. lyxlagat

    Tackar!
    //F

  4. lyxlagat

    Tack! 🙂
    Testa gärna receptet, det är grymt gott!
    //F