Teriyakifläsk & marinerad Pak Choi

Morsning korsning vänner,

Idag blir det helt magiskt fin mat. Tro mig!! Glöm inte att slå upp ett gott öl och dra igång stereon på lite bra musik. Vill ni ha asiatiskt så kanske man kan få rekommendera en Sapporo och lite musik av Herr Uematsu med den magiska musiken från Final Fantasy kan passa er..? 🙂

pak choi, teriyaki, saltsten, vikingsun, frederik zäll, lyxlagat, japansk mat, varm satsten, saltsten på spisen, sesamolja, teriyaki

SALTSTENSBAKAD FLÄSKKARRÉ MED PAK CHOI & ÄGGNUDLAR

4 portioner

1 kg fläskkarré i tunna skivor
2 Pak Choi
1 burk böngroddar
4 portioner äggnudlar
1 lime
2 morötter
Gräslök
Sesamolja
Rapsolja
Teriyakisås
Chiliflakes
Dashibuljong
Szechuanpeppar

Hetta upp stenen till 220°C, gärna på spisen så att ni kan bibehålla riktigt hög värme.

Klyfta pak choi och marinera i lite rapsolja och lime, salt och peppar. Skala och strimla morötterna, skölj groddarna.

Blanda teriyaki med sesamolja, gräslök och chilisås. Smaka av. Sött och lite hett. Ställ svalt. Vi vill ha cirka 2 dl färdig marinad. Tillsätt inget salt.

Putsa och skiva köttet i tunna skivor, häll över hälften av marinaden, plasta och låt stå i rumstemp.

Koka nudlarna i dashibuljong enligt förpackningens instruktioner.

Montera pak choi, morötter och groddar på serveringsfat.

Ställ fram kastrull med äggnudlar i dashibuijong, köttet med szechuanpeppar, grönsakerna, såsen i en liten skål och servera det hela runt den heta saltstenen. Stek köttet direkt vid servering på saltstenen tills de tunna skivorna är klara och fått ljuvligt fin sälta, toppa med fint skuren gräslök.

Gott, imponerande och grymt Lyxlagat!!!

//Frederik

Du kanske också gillar