Tapas & Pata Negra, del 4

Hej på er,

Jag har bloggat fyra inlägg med tapas och vin under fyra veckor. Några riktigt fina recept som jag har tagit fram, hoppas ni finner dem lockande!

Recepten kommer att finnas med i en fin folder som delas ut på mat- & dryckesmässor landet runt under 2016 och 2017. Förhoppnigsvis lockar det massor av nya besökare hit till bloggen så om ni är en av dessa, HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN! ?

Temat för dessa tapas/pinchos är att två av dem skulle passa ett vitt vin och två av dem skulle passa ett rött vin. Dessutom skulle det inte vara någon matlagning utan det skulle gå fort och vara enkelt, men dessutom skulle det givetvis vara löööjligt gott och det kan jag gå i god för, haha!

sotad-tonfisk-med-sojadipp-blogg

SOTAD TONFISK MED SOJADIPP

100 g färsk och fin tonfisk
2 msk sesamfrö
3 salladslökar
1 röd chilifrukt
4 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk limesaft
1 tsk socker
4 träpinnar
Rapsolja
Flingsalt

Häll soja, vinäger, lime, socker och 1 msk vatten i en burk med tätslutande lock och skaka rejält.

Skär salladslökarna och urkärnad chilifrukt i tunna skivor. Lägg undan 4 skivor av vardera till senare, lägg resten i burken med dippsåsen. Lägg på locket igen och skaka loss.

Skär tonfisken i fyra kuber. Pensla med lite olja och strö över lite flingsalt.

Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna tills det doftar riktigt gott.

Har ni en brûléebrännare så är det kanon annars går det bra i stekpannan. Bränn av tonfiskkuberna runt om. Ge bara fin färg på ytan, de ska absolut inte genomstekas.

Vänd sedan kuberna i rostade sesamfrön, trä upp dem på pinnar och garnera med sparad chili och salladslök. Servera med dippsåsen och ett glas vitt vin.

Vinet som det hela matchas med heter Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc, nr 2127 och kostar 199kr på Systembolaget.

Inlägget är ett samarbete med Vinston.

Vinston_black

Du kanske också gillar