Strömming

Min kära fru fixar inte kräftor, det vill säga hon tål dem inte. De första åren kan ni gissa att jag retades eftersom hon hade rejäl huvudvärk efter varje kräftskiva. Konstigt att någon mår dåligt efter en kräftskiva, eller hur. Haha! Dock har det nu alltså visat sig att hon faktiskt är allergisk, stackarn. Då passar ju denna strömming perfekt eftersom smakerna är tydligt lika, men ändå helt fria från just kräftor.

Strömming med smak av kräftor

Kräftströmming

500 g rensad strömming
1 dl passerade tomater
1 dillkrona
2 tsk dillfrö
1 rejäla nypor salt
Nymald svartpeppar
I kockens glas: Bernard Janatrovy Lezák (82536)
I kockens öra: Go Getters – No Heart To Spare LIVE

Inte någon direkt anknytning mellan mat och dryck idag, förutom att de båda delarna är av högsta klass. Musiken vill jag ge ett extra utropstecken… (!) 🙂 Ett helt grymt coolt band som jag såg på O-baren i Stockholm för några år sedan. Rockabilly av hög klass med tung sättning. Diggar att trummisen står upp och samtidigt sjunger så väldans bra. Kolla in länken ovan vänner. Helt grymt!!!

Sätt ugnen på 175°C.

Klipp bort ryggfenan på alla strömmingsfiléerna. Salta och peppra köttsidan och rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt.

Lägg alla rullarna bredvid varandra i en ugnssäker form.

Lägg dillkronan på strömmingen och strö över dillfröna. Häll över de passerade tomaterna och baka av strömmingen i ugnen i cirka 14-15 minuter.

Ta därefter ut formen och låt glädjen svalna.

Servera glädjen med kokt potatis och livet är en fest. Även för kräftallergiker, haha!

Glatt vårliv vänner!!!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Martina

    Stackars frugan, kräftor som är såååå gott! Nu snackar jag ju havskräftor förstås 😉