Stekt Strömming och sommarrapport

Bastuholmen Lyxlagat

Hej vänner,

Hoppas ni haft en finfin midsommarhelg. Jag har haft det magiskt bra tillsammans med familjen. Själva midsommarafton tillbringas som vanligt på Bastuholmen där far bor och det är det klassiska sommarfirandet med dans i ring, lotterier, sillunch och många skratt. Vi hade det en aning blåsigt, men annars var det kanon.

Jag hade med mig inlagd stekt strömming eftersom jag hade gjort lite för mycket stekt strömming några dagar tidigare. Recept finner ni så klart här;

Stekt strömming lyxlagat

STEKT STRÖMMING

500 g strömmingsfiléer
1 ägg
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 msk grov senap
Salt, svartpeppar, grovt rågmjöl & ströbröd
Smör till stekning

Klipp bort ryggfenan på alla filéer.

Vispa upp ägget med grädde, mjölk och senap. Lägg ner strömmingfiléerna en i taget i äggsmeten. Låt marineras övertäckt i kylskåp över natten.

När det är dags för middag, häll upp en rejäl mängd grovt rågmjöl på ett stort fat. Tillsätt lite ströbröd, salt & svartpeppar. Blanda runt.

Hetta upp smör i en stekpanna och vänd fyra filéer i mjölet. Stek dem till krispig och fin färg på båda sidor och lägg på ett fat. Ställ fatet i ugnen på 100°C.

Stek resterande strömmingar tills alla är stekta och fina. Servera glädjen med kokt färskpotatis, inlagd rödlök, citron och majonnäs blandat med lite kaviar.

De filéer som blir kvar (om så är fallet) läggs in i en klassisk 1-2-3-lag i ett dygn tillsammans med lite hela pepparkorn och en fint skivad rödlök. Då har ni ficat er en helt otroligt fin lunch till dagen efter. Gläääädje! 🙂
Olivia Orrskär 27 Lyxlagat

Midsommardagen var inte heller illa för vår del. Vår nya (gamla) båt Olivia fick bjuda oss på en premiärtur med övernattning. Otroligt fint väder och en underbar båt. Vilken lycka!! Snart är det semester och då lär det bli en del bilder likt denna ovan! Hahaha! 🙂

Ta hand om er vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar