Stekt Chorizo med fetaost & matvete

Kolla, kolla!!! Läckert och soligt. Man kan ju tro att sommaren är på intågande, men utanför fönstret är det snö, snö, snö… Efter en godfrukost var det bara att klä sig likt en fjällvandrare och ge sig ut för att skotta. Det är ju även extra tungt när det är 0-gradigt, men det är bara att hugga i… 🙂

Hoppas ni hade en fin Alla hjärtans dag igår. Jag och Marie la barnen prick sju och åt därefter en mycket, mycket god middag, drack ett utsökt vin och gav varandra varsin trevlig bok. Jag gav Marie boken Brunkebergs Sötebröd och jag fick en mycket önskad bok som heter Att Skriva, av Stephen King. Ska bli med stor, stor glädje jag läser boken om hur man skriver en bok. Jag har ju skrivit ett gäng nu, men storyn har liksom alltid varit densamma. Laga och ät… Hahaha! 🙂

Dagens finfina middagstips är mycket enkelt. Koka matvete likt en risotto. Fräs lite schalottenlök i olivolja, slå på matvete och rosta lätt. Häll på en dl vitt vin och låt fräsa tills det återigen är torrt. Därefter spär man decilitervis med varm grönsaksbuljong tills matveten fått lagom konsistens. Strö över rikligt med finhackad persilja och riven ost. Smaka av med citron, salt och peppar.

Stek lite chorizo och servera det hela med en god fetaost, en sallad, ett skiva bröd och ett glas vitt. Tjo! 🙂

//Frederik

 

 

Du kanske också gillar