Spenatsoppa med bratwurzt

4

Nyligen gjorde Marie en utsökt middag här hemma. eceptet hade hon fått från en Lyxlagad blogg på AlltOmMat.se… 😉

En god spenatsoppa passar alltid, oavsett gäst och tillfälle. Vill ni inte äta våffla på dennes dag så tycker jag ni ska testa soppan nedan.

Spenatsoppa med bratwurzt

ca 3-4 portioner

500 g djupfryst bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 dl vispgrädde
1 citron
4 ägg
2 bratwurzt (med hög % kötthalt)
2 krm cayennepeppar
1 msk torkad mejram
Salt
Muskotnöt
I kockens glas: Primátor Premium Lager (nr 11515)
I kockens öra: Elvis Presley – My Baby Left Me

Känns melodin igen på denna svängiga Elvis-låt..? It’s Alright Now Mama med alternativ text helt enkelt… 🙂 Till denna godbit serveras kökspersonalen idag en Primàtor. Detta är en väldigt prisvärt och njutningsfylld flaska öl. Grattis!

Koka äggen ganska hårt och låt dem sedan vila i svalt vatten.

Hacka grovt den tinade spenaten och fräs den i lite smör tillsammans med 1 msk torkad mejram och finhackad gul lök. Strö över vetemjöl och vänd runt. Slå på grönsaksbuljongen och låt koka i ca 10 minuter under lock. Mixa det hela med en stavmixer till en någorlunda slät soppa.

Skiva och stek korven till perfektion.

Åter till soppan. Slå på grädde och pressa över en halv citron. Smaka av med cayennepeppar, muskot & salt.

Servera den heta soppan med ägghalvor och korv.

Sköt om er hela tiden!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Malin Ågren

    Men det kan ju va kul att se hur nån annan får till det med ens egna recept. Smakar det som om du skulle ha lagat det el har hon satt sin lilla prägel på det liksom?
    Och du hade rätt om AOM – jag såg det nya nr i går så det var bara att slå till igen. Gjorde inget kan jag säga på så sätt blev det inte så lång väntan mellan nr. 🙂
    Tur att det snart är påsk med tanke på sillsuget…
    Ha det i solen!
    //Malin Å

  2. Malin Ågren

    Men det kan ju va kul att se hur nån annan får till det med ens egna recept. Smakar det som om du skulle ha lagat det el har hon satt sin lilla prägel på det liksom?
    Och du hade rätt om AOM – jag såg det nya nr i går så det var bara att slå till igen. Gjorde inget kan jag säga på så sätt blev det inte så lång väntan mellan nr. 🙂
    Tur att det snart är påsk med tanke på sillsuget…
    Ha det i solen!
    //Malin Å

  3. frederik

    Tjena Malin,
    Det är kul att smaka av sina egna recept när någon annan lagat. Det blir absolut inte samma smak. Inte sämre på något sätt, bara annorlunda… Gissar att hela tillvägagångssättet sätter prägel på smaken…
    //F

  4. frederik

    Tjena Malin,
    Det är kul att smaka av sina egna recept när någon annan lagat. Det blir absolut inte samma smak. Inte sämre på något sätt, bara annorlunda… Gissar att hela tillvägagångssättet sätter prägel på smaken…
    //F