Sötpotatischips med Jerk-kryddning

Hej på er vänner,

Idag tänkte jag att ni kanske var sugna på att kirra lite galet goda chips inför morgondagens fredagsmys. Svårt är det inte och riktigt, riktigt gott blir det. Tänk dock på att när man hettar upp olja så blir den inte varm, den blir galet varm och man måste vara varsam vid hantering…

Sötpotatischips med Jerk-kryddning

2 stora sötpotatisar (de flesta sorters grönsaker eller rotfrukter fungerar säkert finfint…)
Några deciliter Matolja
Jerk-krydda (finns på burk) alternativt garam masala blandat med havssalt eller vilken kryddning ni själva önskar.

Hyvla tunna, tunna skivor av sötpotatisarna, helst med en mandolin. Osthyvel kan också fungera, men desto tunnare skivor, desto godare och frasigare chips.

Häll oljan i en stor kastrull eller stekpanna, några centimeter djupt. Värm oljan till 160°C.

Frittera skivorna tills de är vackert gyllenbruna. Frittera helst i omgångar så att temperaturen inte sänks på oljan.

Lägg de nyfritterade chipsen att rinna av på hushållspapper, men krydda dem direkt så fastnar kryddan bättre.

Låt svalna. Klart! 🙂

Ät dessa godsaker uppkrupen i soffan till en god pils eller servera dem till en grillad kyckling eller god köttbit.

Bokbloggen väntar! 🙂

Du kanske också gillar