Smörgåskrasse, så sjukt gott!

Hej vänner,

Min kära fru odlade krasse till mig. Sådan galen nostalgi för min del! Kommer ni ihåg de där igelkottarna av lera med skårade ränder där man kunde odla krasse på 80-talet? Hahah, så sjukt kul och så är det ju helt löjligt gott. Visst, jag har köpt krasse i butik och haft det på mackan, men det är ju en så cool grej att odla själv.

smörgåskrasse, krasse, macka, lyxlagat, frederik zäll

Köp frön och strö ut på hushållspapper som ligger på ett fat. Fukta pappret och se till att hålla det lätt fuktat hela tiden. Efter en dag händer det redan grejjer och efter typ fyra dagar har man ett fat magiskt god krasse som ger en sådan ljuvligt jordig, mineralig och gräsig smak. Helt suveränt! Se till att hålla pappret fuktigt bara.

Dagens odlingstips med Frederik Zäll! Troligtvis det sista någonsin, hahaha!!! 🙂

Vill ni göra det till en delikat middagsmacka så grilla två mörka skivor bröd, bred på färskost, strö ut massor av krasse, skiva äpple och lägg på tillsammans med salame milano, lite olivolja, flingsalt och svartpeppar. Kanske den godaste mackan!!! Om ni vill kan ni se ett riktigt blåsigt klipp på mig när jag gör en variant av den mackan. Klicka på bilden nedan för att komma till klippet!

lyxlagat tv frederik zäll

Ta han om er vänner,

//Frederik

Du kanske också gillar